Проф. Михаил Константинов: Твърденията, че Турция се меси във вота, е тежък външнополитически гаф

Мнения и коментари

„За ден няколко тежки гафа в международен план. Ние повикахме посланика и те привикаха нашия. Твърденията, че Турция се меси във вота, е тежък външнополитически гаф, който си докарахме със собствената си глупост. Това може да произведе няколко десетки хиляди нарушители на българската граница, а ние нямаме сили да се справим с тях“, заяви за „Твоят ден“ математикът проф. Михаил Константинов.

Той смята, че това е безобразие, което няма да отшуми скоро. „Влошаваме си отношенията с гражданите от турски произход в България. Това е чудовищна глупост“, допълни той.

По казуса с откритите отрязъци от контролни разписки в дома на кандидат за депутат математикът смята, че трябва да видим проверката между преброяването на контролните разписки и съдържанието на машинния протокол.

„Трябва да бъде показан и резултатът от проверката на машините за вота на 11 юли. Колкото по-късно дойдат, толкова по-малко хора ще повярват в нея“, подчерта той.

По темата с невъзможността някои карантинирани да гласуват, той сподели, че когато има няколко десетки хиляди гласуващи по домовете, е възможно да има такива фалове. Относно балотажа проф. Константинов коментира, че всичко е възможно.

Още от Мнения и коментари