Явор Божанков: Едни хора искат да употребят Крум Зарков, като го хвърлят в битка срещу Нинова

Мнения и коментари

„Ако БСП излезе извън преговорите за съставяне на правителство, това означава да няма редовен кабинет и да влезем в тежка социална и политическа криза. Подобно поведение е безотговорно. Но защитници на такова поведение са една група опозиционери в БСП – някой ги наричат вътрешна опозиция. Аз ги наричам хората от хорото. Става дума за лица, които след президентския вот се хванаха на хоро в чест на победата на Румен Радев“. Това обяви по Нова тв Явор Божанков, избран за депутат в новия парламент от гражданската квота на БСП.

Той заяви, че тези хора са искали оставката на Нинова и са я получили, но това не се е оказало достатъчно, защото са поискали смяна на преговорния екип. Според Божанков голяма част от тази опозиция миналата година не са участвали на протестите, а след влизането на прокуратурата в президентството не са поискали оставката на Гешев.

„Единственият протест, в който участва тази група, е срещу ръководството на БСП и искане за оставка на Нинова“, заяви Божанков и обясни, че тези хора са готови да саботират преговорите и да тласнат страната към нови избори, защото „не са те, а някой друг“.

„Вътрешните скандали в партията няма да окажат влияние върху съставянето на правителство“, категоричен беше той.

„Хората от хорото са готови да саботират собствената си партия и да вкарат страната в нови избори и хаос“, добави Божанков.

Той коментира и заявката на Крум Зарков да се кандидатира за нов лидер на БСП.„Крум ми е приятел, едни хора искат да го употребят като го хвърлят в битка срещу Нинова“, уточни Божанков.

 
 

Още от Мнения и коментари