Пътен експерт: Намираме се в безпрецедентна криза на транспортната система

Мнения и коментари
© БГНЕС

„В момента се намираме в безпрецедента криза на транспортната система. За периода 2 август до 5 август, само за тези четири дни са налице повече от 70 тежки пътно транспортни произшествия с 13 загинали и над 95 тежко ранени хора“, заяви пред Нова телевизия Богдан Милчев от Институтът за пътна безопасност.

По думите му това означава, че държавните институции, които трябва да управляват риска са абсолютно абдикирали. Той изрази надежда, че служебното правителство представено от президента Румен Радев един от приоритетите, които са заявени е именно пътната безопасност. В същото време Милчев лично е изключително скептичен, че нещо ще се случи, тъй като към този момент служебното правителство не е представило план за действие, който да е по-различен от този на Бойко Рашков с акциите.

„В същото време в Института за пътна безопасност получаваме информация в последните два дни за грубо вмешателство на президентския съветник Копринков в кадруването на трите водещи министерства. Преди малко разбрахме, че заместник-министъра на транспорта отива на мястото на катастрофата няколко дни по-късно, за мен това е абсолютна демагогия и абсолютен кървав пиар, който се прави“, допълни Милчев.

Той заяви, че именно Държавната агенция за пътна безопасност е тази, която трябва да си свърши работата и да издаде анализ за риска, който вече трета година се чака от тях, тъъ като ако анализ на риск, то няма как да се знае къде е той.    

Още от Мнения и коментари