Тошко Йорданов: Петков да разбере, че депутатите не са проститутки, за да бъдат пазарувани от Околовръстното

Мнения и коментари
© БГНЕС

„Представете си какво дъно стигна това правителство, за да направим това нещо при положение, че бяхме коалиционни партньори. Прогони ни! Защото ние бяхме прогонени от тази коалиция заради неспазването на коалиционното споразумение“. Това беше първият коментар на Тошко Йорданов в парламентарните кулоари след вота на недоверие.

„Ние предупреждавахме сигурно от 4 месеца, че по темата за Македония вървят по въже, което му късат конците един по един, за арогантно поведение, за неколегиалност. В крайна сметка ни прогониха, нарушавайки коалиционното споразумение", обясни той.

 „Сега ми е интересно в парламента, ако влезе т.нар френско предложение прието с ПП-атата, ДП-атата, ГЕРБ, ДПС - тези, които искаха коалиции какво ще направят. Ще се самобичуват ли, ще се самозаплюят ли, самосбият ли. Да им припомням ли как за зеления сертификат гласуваха заедно ГЕРБ с ПП, как ДПС услужливо излязоха от залата, за да може Пролет Велкова да стане член на СЕМ, при положение че държи речи в защита на педофили“, попита Йорданов.

Той обясни, че лицемерието в този парламент е издигнато на невероятно високо ниво. „Кирил Петков трябва да научи нещо много простичко - в парламента има представители на политически сили. Преговори се водят с политически сили - не с всеки един депутат по отделно, защото те не са проститутки, за да бъдат пазарувани от Околовръстното, което прави той. Kупи си шест. Ако има други, които се усещат по този начин, да си купува и тях“, каза още председателят на ПГ на ИТН.

 „Това не е политическо поведение. Кирил Петков не знам къде е израснал, в коя конституция се е клел, определено българската Конституция я смята за парцал, с който си подпира леглото да не му се клати. Да се научи на политика, така че, когато вземат първия мандат, тъй като са най-голямата политическа сила все още и ако изпратят покани да разговарят с политическите сили, вероятно ще разговаряме. От начина, по който разговарят, може би ще последва нещо, под каквато и форма да е то. Ако последва“, така отговори той на въпрос биха ли подкрепили нов кабинет.

Още от Мнения и коментари