Велислава Дърева за БСП и Нинова: Партията е похитена от една креатура на Иван Костов

Мнения и коментари

Журналистът Велислава Дърева беше премахната от екипа на партийния вестник на БСП "Дума". От петък насам това стана повод за коментари отношенията на ръководството на партията. Във „Фейсбук“ преди дни тя написа: „Тез храбреци, гаулайтерите на Вождесата, даже но посмяха да ми го кажат лично. Уволняват те подло, бандитски. Репресиите продължават!"

„Това е толкова бездарно и арогантно, защото дори в най-свирепите тоталитарни времена никой не си е позволявал да изхвърли журналист, без дори да го извика и да му каже“, каза пред БТВ Велислава Дърева. Тя допълни, че няма аргументи, мотиви и обяснения.

Ето позицията на вестника часове преди поста на Велислава Дърева:

„По повод публикации и изразени позиции за уволнения във в. "Дума" и "погром" на вестника заявяваме следното: Това не отговаря на истината. Нито един човек не е уволнен от в. "Дума".“

„Това беше едно анонимно съобщение в сайта на БСП. Не знам кой е авторът на това анонимно текстче“, заяви Дърева.

По повод уволнението и на друг журналист – Велиана Христова, Дърева е категорична, че колежката ѝ е институция в тематиката наука и образование.

„Преди това зам.-главният редактор Георги Георгиев напусна под огромен политически натиск заради един коментар и най-вече заради последното изречение в него, което гласи, че истинският лидер не се вълнува дали ще бъде председател“, разказа Дърева.

„Партията на Димитър Благоев е похитена от една креатура на Иван Костов. Тя се казва Нинова. Най-близкият душеприказчик на вицепремиерката Нинова е бившият шеф на младежкия съюз на демократичните сили. Извод – седесериатът превзе БСП“, допълни тя.

Още от Мнения и коментари