Правителството на Харвардските измамници си отиде

Мнения и коментари
© БГНЕС

Вотът на недоверие беше успешен и правителството на Кирил Петков остана в миналото. Това предизвика бурни реакции на радост не само на площадите, но и социалните мрежи. Ето част от коментарите:

Красен Кралев

Правителството на Харвардските измамници си отиде. Най-жалкото, най-некадърното, най-лъжливото, най-крадливото правителство през последните 32 години. Дошли за малко, за да откраднат много. Дошли на власт, чрез държавен преврат финансиран с капитали с криминален произход на олигарси, част от организираната престъпност в България. Узурпирали управлението на държавата след фалшифицирани изборни резултати посредством машинния вот. Предизвикали тежка икономическа и политическа криза само за няколко месеца управление на страната. 

 Довиждане, няма да липсвате на никого!

Асим Адемов

Приключи "Промяната"!

Мисия "изчегъртване" се оказа невъзможна!

На линия

Петър Волгин

Съвсем логично управлението на Кирил, Асен, Лена и останалите от компанията се сгромоляса. Това не беше нормално правителство. Това беше кабинет на едни инфантилни, самовлюбени и едноизмерни хора. Хора, които смятаха, че като повтарят някакви, отдавна втръснали на нормалните българи, шаблони ще изглеждат умни и професионално подготвени. Ами не, колкото и да ругаят "мафията", колкото и да се кълнат в "евроатлантическите ценности", никой нормален човек не ги приема насериозно.

Това, което стана преди малко в парламента е път към нормалността. Нормалността изисква случайните политици да отпадат колкото се може по-бързо от властта. В противен случай ще донесат много беди на страната си.

Младен Шишков

Правителството на Кирил Петков се сри!

Промяната се отлага, въпреки че щетата е вече нанесена!

Но Слава Богу, тази срамна страница от историята на България е затворена!

Владимир Зарков

Върви интервю на Лора Крумова с Киртак Петков. Веднага, след като завърши, ДАНС трябва да влязат и да я арестуват за прост€туция в особено големи размери.

Такова фелацио в национален ефир историята не помни. Даже Светьо Иванов го досрамя преди вота да направи същото, но в bTV.

Чудех се защо са я върнали тази вехта дебелана в ефир. Имах някакви съмнения, но днес ми стана ясно.

Никога и никъде в историята на България, тъп премиер като Киро не е бил обслужван така от Лоркте. Сигурно заради парте на Лорерките….

А за Киро ми стана жал. Тъп човек си отваря война след война. Умният печели една, след това отваря друга. Днес Киро отвори война на целия свят. Което ме радва. Защото вече страшно много хора са мотивирани да му извадят насраните гащи. И да го натикат с тях в затвора.

Този ненормалник говори,че ще печели избори. В ден, в който единствената му мисъл трябва да е да пише „К.р“ на мераците си и да почва да бяга.

Към Канада…

Докато не са му забрании да напуска България!

Като престъпник!

Борислав Цеков

Просто Киро, Ленчето и Здрасти, аз съм Наско заедно с цялата разноцветна банда от корупционери, партийни шмекери и откровени некадърници оттече в канала. Там им е мястото. Паднаха от власт не защото ги свали Борисов, Радев или Пеевски, а защото се провалиха в почти всички направления и дадоха тласък на каскадата от кризи, която залива България.

Паднаха заради дълбоката си некомпетентност, самонадеяност и заради мащабни корупционни схеми като "Български пощи", Фонда на фондовете", сделките с газ от хранилището в Чирен и пр. Честният изход са изборите. Останалото са пазарлъци, които предвид капацитета на парламентарните партии, няма да доведат, например, до силно и компетентно програмно правителство, а просто до ново безвремие или Кирчово управление, но без Кирчо. Ще поживеем, ще видим.

Явор Дачков

Хора, които вчера научиха името на Пеевски днес го повтарят като папагали, за да ловят електорат на жълтите павета. Това е карикатура, а не промяна. Най-бесни в момента са Христо Иванов и Корнелия Нинова. Иванов за втори път с изумление гледа как Кирил и Асен му крадат избирателите като джебчии в тролея. Мисля, че Корнелия Нинова се замисли за момент дали да не удуши с две ръце Кирил Петков в кошарката на Народното събрание, защото сам се свали от власт. Сега ще е добре следващото служебно правителство да извади всички сделки за оръжие, договорите за газа с частните прекупвачи и да се започва с чегъртането на "Промяната" и бесепето на Калоян Методиев. Има време до изборите Кирил и Асен да се стопят до 6 %, а БСП да се оглави от нов лидер.

Веселина Томова

А Простото Киро държи реч пред малобройно десносектантско "множество", като че ли милиони са залели улиците на София. Тия хора са напълно луди, изобщо нямат представа за реалността, освен само когато трябва да се гепи. Нахиленото Просто Киро виждал, че хората били зад него! Пълни идиоти! И ако сега пак Радев се огъне като мишок, техния изначален баща, с майка Херо Мустафа, трябва наистина да бъдат пометени! "Ние показахме новото лице на България!", вика идиотчето Киро. Ако това е новото лице на България, аз не съм българка!

Илиян Калчев

Е хубу де, сега, не е ли всъщност това парламентарната демокрация?!

Любомир Талев:

ИСТОРИЯТА Е НАПИСАНА. КОНТРАРЕВОЛЮЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА!
Днес беше написана поредната глава от историята на българския парламентаризъм - правителството на Премиера Кирил Петков (ПКП) стана първото при действието на Юнската Конституция от 1991 г., свалено с вот на доверие. Свали го не "мафията" - ако трябва да търсим участие на организираната престъпност в събитията от последните три години, то е най-вероятно да я открием в олигарсите с проблеми с правосъдието, участвали в организацията на протестите, довели до сформирането на кабинета ПКП и стоящи зад ликвидирането на специализираното правосъдие, пред което бяха подсъдими. Свалиха го провалите му в борбата с галопиращата инфлация и поставянето на държавата в състояние близко до фактическия фалит - дали тези фактори се дължат само на некомпетентност, или и на лично облагодетелстване всеки може сам да прецени.
Измината бе поредната стъпка по пътя на мирната консервативна контрареволюция срещу насилствената ляво-либерална революция, избухнала след като прокуратурата започна да разследва руските шпиони в президентството. Контрареволюцията започна с протестите срещу незаконния арест на лидера на опозицията Бойко Борисов и няма да спре, докато държавността не бъде отвоювана от нейните рушители революционери и надничащите зад тях интереси на задкулисието.
Но победата още е далеч. Както е казал големият консерватор сър Уинстън Чърчил след битката при Ел Аламейн: "Това не е краят. Не е дори началото на края. Но със сигурност е краят на началото." Революционерите вече се стягат за реванш: по Конституция първият мандат за съставяне на правителство ще бъде връчен отново на тях, а вече виждаме, че мобилизират и ударните си отряди, за да окървавят ситуацията в страната на комунистическия принцип: "Тази власт с кръв сме я взимали и с кръв ще я дадем."
Затова не трябва да има никакво отпускане. Парламентарната опозиция трябва да осигури максимално присъствие в пленарна зала, тъй като по Конституция за избора на правителство е необходимо обикновено, а не абсолютно мнозинство, каквото се изисква за свалянето му. До края на отиващото си ХLVII Народно събрание трябва да бъде приет само един закон: за отмяна на задължителното машинно гласуване, за да бъде гарантирана честността на предсрочните парламентарни избори. Всички действия на правителството в оставка трябва да бъдат подлагани на строг парламентарен контрол и кадровите му действия да бъдат блокирани. И най-важното: не трябва да бъдат допускани провокации и диктат от страна на уличните революционни групи, които ще бъдат подпомагани от министъра на вътрешните работи в оставка.
Важно е и максимално бързо да бъде съставено редовно национално отговорно правителство, за да започне лекуването на икономиката и на раните в тъканта на нацията, нанесени от революционерите н името на собствените им интереси. Едва тогава ще можем да кажем, че контрареволюцията е успяла.
 

Още от Мнения и коментари