Ще остане ли някой до изборите в партията на Слави Трифонов - шефове и активисти напускат ударно

Мнения и коментари

Антон Тодоров, zonanews.bg

Скандали в Плевен, Бургас, Хасково, Монтана, Каварна рушат ден след ден партията на потайния новоизлюпен партиец Слави Трифонов, който се опитва да трупа точки с отсъствието си от публичното пространство. Но собствените му хора му играят лоши шеги и гърмят чутовни скандали, потресени един след друг от царящото задкулисие в партията. Шефове на формацията му напускат един след друг, следвани от активисти, членове и учредители и остава под въпрос дали ще остане някой до изборите на 4 април. Те си тръгват след тежки разкрития срещу чалгаря от Учиндол. От задкулисието на партията на Слави изникват шокиращи подробности за начина му на действие спрямо членовете и хората, които го подкрепят, сравними само с тоталитаризма. Шуробаджанащина, задкулисие, авторитаризъм и клиентелизъмса само част от обвиненията на напусналите.

Единият от скандалите е причинен лично от дясната ръка на Дългия в партията - сценаристът Тошко Йорданов, който се изживявал като партиен ръководител. Това стана ясно от две писма на местни шефове на структури до Слави Трифонов, публикувани и онлайн. В тях се посочва, че Тошко заповеднически се заканил на кандидатите за депутати:

"Ще ви почерня живота, ако решите да ставате депутати с преференции!".

В Хасково областният координатор на "Има такъв народ" Денислав Димитров е напуснал партийния пост, като основен мотив е фактът, че нямало прозрачност и листите за изборите са редени в София. На място хората нямали никакъв достъп до важните решения и били принудени да приемат налаганите отгоре "парашутисти". Част от тях дори били партийни номади, идващи от различни провалени партии, както и от ДПС.

Недоволните, които зарязаха Слави, защото се чувствали излъгани, подробно обясниха какво се случва в партията му. По думите им там е наложен пълен диктат, няма никаква прозрачност кой и защо промотира хора, които са били в листите на ДПС и други партии, както и такива, които изобщо не са били в структурите до момента.

Областният координатор от Плевен Иван Иванов разкри, че сестрата на Трифонов кадрувала в реденето на листите, докато напусналите от Бургас признаха, че дори не познават лицата, които Слави предлага за депутати. Местни шефове на партията от Монтанско разказаха още по-скандални подробности за начина на налагане на решения в структурите. По думите им сценаристът на Слави и негова дясна ръка в партията - Тошко Йорданов, ги заплашвал директно. Ден преди официалния старт на предизборната кампания партията на Слави Трифонов остана без лидер и в Бургас. Тодор Иванов не разкрива причините, но пояснява, че има дълбоки лични мотиви. Учредител от Каварна пък разкрива, че в партията всичко се прави на тъмно и там са се събрали политически номади и лъжци.

Според хора от партията разпадът е едва в началото си и не било ясно какво ще остане от новоизлюпената формация на Слави Трифонов до вота на 4 април.

Още от Мнения и коментари