Хората в партията на Слави Трифонов са вцепенени от неговата авторитарност

Мнения и коментари

Росица Кирова

Решението да напусна партията на Слави Трифонов не беше мое, а негово и на редколегията. Там всичко върви по сценарий. Смятах, че ще срещна интелигентни хора. Никога обаче идеята не е била да нямат собствено мнение, да зачеркнат историята си, да има забрана да влизат в дебати, да съберем хора и да им спуснем отгоре политиките си. Не мога да се подчиня на подобно нещо.

Когато се оказва, че това е основополагащото там, нормално е пътищата ни да се разминат. Все пак животът ми не започва и не свършва със Слави Трифонов и с „Има такъв народ.

Техният политически проект не предлага нищо. Силно ме притеснява техният подход да правят копи-пейст на идеи и да ги сглобяват като в час по трудово обучение. Останалите хора са вцепенени от желанието наистина да имат промяна и от тази авторитарност. Ние бягаме от авторитарност, а се оказва, че нещата там са точно такива.

Много хора ме питат защо ми трябва да се занимавам с политика, питал ме е и Слави Трифонов. Трябва ми, за щото не мога да живея добре, когато хората не живеят добре.

Подкрепата за регионите може да дойде от държавата. Онова, което ме е вкарало в политиката, е идеята за мажоритарност – почтеният и образован човек да има значение. Който работи за региона и за хората си, който постига резултати, сам може да направи своята преценка с кой политически проект може да работи и с кой не.

Строителството на пътя Видин – Ботевград е факт вследствие на нашите искания. ГЕРБ е единствената политическа партия, в чиято програма е залегнал този проект, както и тунелът под Петрохан. Това е спасението на хората от Северозапада.

Няма начин нещата да се променят освен чрез участие в политиката. Аз съм избрала този начин и благодаря на Борисов, че ми даде тази възможност.

Още от Мнения и коментари