Фандъкова: За зимния сезон газ ще има, най-важно е да гарантираме отоплението в училищата и детските градини

Мнения и коментари

„За зимния сезон газ ще има. Най-важно е да гарантираме отоплението в училищата и детските градини, не очаквам проблем. Подписан е договор между „Булгаргаз“ и „Топлофикация“ с който се гарантира наличието на достатъчни количества газ и за 2023 година“. Това заяви пред БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ не се предвижда намаляване на уличното осветление, като икономии могат да се правят единствено в административните сгради. Фандъкова отбеляза, че официално инфлацията е над 18 процента.

„Ново увеличение не е решение, трябва да се търси начин за компенсации заради високата цена на газа. „Топлофикация“ ще продължава да трупа дългове, дали ще стане държавна е въпрос на разговори, преговори, сметки, важно е да остане публична собственост, не се коментира вариант на приватизация“, допълни Йорданка Фандъкова.

Тя подчерта, че е необходимо да се реализира планът за модернизация на топлинното дружество.

Йорданка Фандъкова поясни, че всяка година се почистват около 100 километра речни корита и уточни, че превенцията е много важна. Кметът на София отрече да има липса на контрол на ремонтите в столицата.

trud.bg

Още от Мнения и коментари