Сигурно е, че Радев ще обясни на нацията, че изборите са фалшифицирани

И затова формацията на Мая Манолова няма солидно парламентарно мнозинство

Мнения и коментари

Калина Андролова, 5gmedia

Единственото възможно устойчиво правителство може да бъде център-дясно, тоест ГЕРБ–Демократична България–ВМРО плюс негласната, а защо не и ясната подкрепа на ДПС. Такова правителство ще бъде допуснато и от водещите външни фактори, които винаги се интересуват какво се случва у нас.

Светът е толкова свързан, че конструкции, които са неудобни за решаващия глобален фактор, бързо се разпадат. Сигурно е, че Румен Радев ще обясни на нацията, че изборите са фалшифицирани и затова формацията на Мая Манолова няма солидно парламентарно мнозинство. Радев постигна това, че всеки некадърен политически субект може да претендира, че иначе е величествен и мощен, но точно сега е прецакан от ГЕРБ.

Монообщуването на Радев в публичното пространство нанесе невероятни щети на общото политическо знание. Хората бяха взривени от популизъм в истински отровна форма.

Само че управлението на една държава не става чрез елементарно недоволство, вербализирано през телевизора, което Радев може да си позволи от мързеливата си президентска позиция.

Още от Мнения и коментари