По кметовете им ще ги познаете

Мнения и коментари

Иван Михайлов, breaking.bg

"Аз съм ръководител на европейски проект и като такъв имам заложени пари за управление и моят управленски екип е от 5 човека. Когато няма капацитет изграден в администрацията за ръководенето на такива проекти, няма друга логика освен кметът да вземе нещата в свои пари и да ръководи проекта". Цитатът е от изявленията на кмета на район "Красно село" Росина Станиславова пред БНТ днес.

Ми права е женицата, издигната от Демократична България и избрана с гласовете на БСП. Няма по-комптентен човек от кмета в общината. И затова тя прибира парите за проект, който иначе трябва да облекчава възрастни хора, болни от Ковид-19. Тя е умно-красива. Тя е супер, хипер, мега, гига, ултра дясна кметица. И затова е решила да вземе средствата за проекта. Няма да ги хвърля на тълпата я. Като всички от ДБ, които смятат, че са най-умните, най-красивите, най-големите демократи на земята. Те са пътят и истината и животът. Моралните стожери на обществото. Над тях само господ. И който не е с тях, е против тях. И враг, комунист, слуга на Пеевски и Борисов едновременно.

И на мафията. Голяма борба пада с тая мафия. Скандалът със Станиславова гръмва точно в момента, когато шефът на ДБ Христо Иванов е на плажа "Росенец" и громи същата тази мафия с разкопчан дюкян под шкембето. Затова мафията си отмъщава като задава неудобни въпроси на неговата кметица за някакви си мижави 40-50 000 лева. Че се и ядосва жената как някакъв гражданин щял да я пита защо е взела парите. Същата тази Станиславова дето върнала до стотинка всички пари за ремонти на улици обратно в Столична община.

Както казаха от Битивито "няма никакви законови нарушения" в случая с кмета на "Красно село". Само някакви се заяждат с десните.

Забелязвате ли, че кметовете от т.нар. Градска десница, всички избрани благодарение на БСП на втори тур на местните избори в София, започнаха да гърмят като лимонки.

Преди седмица избухна скандалът с убитото от ток момче пред болница "Св. Иван Рилски". И докато троловете на ДБ ругаеха Бойко Борисов, правителството и ГЕРБ в социалните мрежи се оказа, че кметът на община "Триадица" Димитър Божилов, също умно-красив, лилаводесен от ДБ, не спазил закона, за да премахне незаконните павилиони, свързани по престъпен начин с ток. А сега де ? Мафията ще трябва да е направила тази работа. Да пусне ток, да убие момчето, за да дискедитира кмета от ДБ. Уж в него се кълняха и Атанас Атанасов и Методи Лалов, а накрая главният архитект на общината си подаде оставката.

Не може да бъде. Сигурно мафията и статуквото са го съборили. Да напомним ли за кмета на "Слатина", умно-красивият, гигадесен Георги Илиев. Който лятото бе забравил да уведоми съкварталците си, че ще им застрояват детската площадка. Ми зает бил човека, ходил по протести. То да не е лесно, цяла нощ по "Орлов мост" и Ларгото. Напред, назад. Този същият Илиев води класацията на кметовете от градската десница в столицата с боядисването на общинските пейки в партийните цветове на "Да, България". С което се похвали дори във Фейсбук. Другите столични кметове могат само да му дишат прахта и да му гледат номера на фланелката.

Перефразирам светото писание. По кметовете в София, понеже нямат другаде, ще ги познаете.

Гледайте какво правят в районите хората на Христо Лодкаря и се сещайте какво ви чака като вземат властта. За която тропат вече по масата с ултиматум президента Радев да им даде мандат за управление. Лигите им текат направо.

Тогава Станиславова, Илиев и Методи Лалов ще ви се сторят като пълни аматьори в сравнение с титаните на Лодкаря, които се облизват да ви управляват.

Тогава ще видите розово-зелените в действие. И такава борба с мафията ще започне, че от нея камък върху камък няма да остане.

Още от Мнения и коментари