Поздрав за антиваксърите!

Мнения и коментари

Лияна Панделиева, Фейсбук

Близначета в кувьоз, които още не съзнават, че са дошли на света, вече са кръгли сираци. За целия си живот те остават жертви на COVID-19! Лекарите ги отделят от изтормозеното тяло на 31-годишната майка, а само ден по-рано от инфекцията е починал и баща им.

4-годишна сестричка на бебчетата, които махат ръчички и крачета в кувьозите си, се чуди защо хората около нея изглеждат тъжни, защо й разказват приказки за ангели, докато тя нетърпеливо чака малките бебенца, и мама, и тати.

В мащабите на световната статистиката, обявените починали, заради заразяването с COVID-19, са близо 2,7 милиона. Но зад всеки починал стои нечие дете - или три малки деца; стои разбито семейство, скръб, гняв, безсилие и невяра.

След ден и за тях ще забравим, защото идват още човешки трагедии, още проблеми, които ни притискат. Само оцелелите възрастни роднини в Карнобат ще се молят за дълги дни, за да не останат сами на света и трите деца.

Не сме във филм и финални надписи след хепи енд не предстоят.

Мисля, че по най-болезнения начин ще научаваме каква е стойността на личната отговорност. И не - няма героизъм в демонстрацията на непукизъм.

Всичко героично спира, когато темата стане лична, когато животът се събере в точката на индикатора за сатурацията.

Дано са здрави, силни и смели бабите и дядовците на тези три невинни души.

Още от Мнения и коментари