Много его влиза в Парламента, много!

Мнения и коментари

Соня Колтуклиева, Фейсбук

Според Андрей Райчев, възможността за предсрочни парламентарни избори е 60:40.

Според мен е по-малка. Но - когато събитията зависят не от политическата логика, а от лични вражди - нищо не може да се предвиди.

Много его влиза в парламента, много!

И все пак... какво си мисля аз: коалицията “Изправи се. Мутри вън”, която влезе в парламента на магия, едва ли ще може да повтори своя резултат, още повече, че компанията “риба-рак-и-щука” може и да не се съхрани дълго. Коалицията ще бъде против.

БСП претърпя тежък удар от електората. Вътрешните противоборства се ожесточиха. Ако оцелее на поста си, Корнелия Нинова едва ли ще се реши да влезе в нова предизборна кампания. Тя има интерес да се формира каквото и да е правителство, да вкара свои хора там и да “нахрани гладните” за власт и ресурс.

“Има такъв народ” постигна сензационен успех. Никой не го очакваше. Слави Трифонов, пък, най-малко. Честолюбието му е погалено, разумът му е стресиран. Крие се. Не знае какво да прави с властта, която феновете му вмениха в дълг и го натовариха с огромни очаквания - да им просне червен килим, по който да се върнат в Родината.

Аз не споделям мнението, че Слави Трифонов ще поиска нов вот с идеята да бъде първи и да поеме цялата власт.

От ГЕРБ изглеждат склонни да следват динамиката на събитията - и да има, и да няма нови избори - ние сме си ОК. Не биха се съпротивлявали на нов вот, защото имат ресурс да запазят или подобрят резултата си, както и да очакват реванш на т.н.патриотични партии, които едва ли ще допуснат отново разделението да ги изхвърли зад чертата.

“Демократична България” се е главозамаяла от “историческия успех” - пета парламентарна група - и вярва, че на следващите избори 10% могат да се вдигнат...  колко да се вдигнат?! Нейсе... Така че, дуетът Иванов-Мирчев ще иска предсрочни избори, но позицията на ген.Атанасов не е ясна; той е вторият, след Слави, мълчаливец от неделя насам.

Президентът мнооого иска предсрочни избори. И, ако му се получи, неговият служебен кабинет да подготви президентския вот и да му помогне в постигането на втори мандат.

... Скоро ще ни се изяснят някои скрити преговори. Както каза днес бившият депутат от ДСБ Екатерина Михайлова: “Всички с интерес ще следим кой ще бъде председателят на парламента, от което може да разчитаме бъдещи политически конфигурации“.

Още от Мнения и коментари