Задава ли се „Костинброд-2“ на хоризонта?

Вече се подготвят протести срещу „фалшификацията на изборите“

Мнения и коментари

Иван Михайлов, breaking.bg

Задава ли се нов скандал „Костинброд“в изборния ден? Явно, да. След изстъпленията на боркинята срещу корупцията и мутрите Мая Манолова по

Нова телевизия останах с впечатлението, че авторката на първата афера от 2013 година вече е готова с втора серия.

Преди седмица една от приближените на абстинентната за власт Мая Валентина Василева, посредствена пианистка от Сливен, заяви, че те били с единия крак на площадите след изборите. А бившият омбудсман разказа надълго и нашироко как са й „откраднали изборите“ за кмет, въпреки, че две съдебни инстанции я отрязаха в обжалването на резултатите от вота през 2019 година.

Заформя ли се наистина нов скандал „Костинброд-2“ ? Очевадно, да. Защото всички социологически проучвания дават, че ГЕРБ-СДС ще спечели изборите. А това не се харесва нито на БСП, нито на ДБ, нито на мутрите на Манолова и на Чалгаря Слави. Затова се тръгва към „партизанска война“. Какво ще се случи според мен ? Очаквайте още в изборния ден изявления, жалби и крясъци от изредените по-горе партии и коалиции. Ще има сериозни скандали и в изборните секции, където ще бъде наводнено с „наблюдатели“, напиращи да снимат кой гласува и как. Лайтмотивът е „фалшифициране на изборите“. Пък после обяснявай дали имаш сестра или не. Ще последват вопли по студията на телевизиите, заплахи за протести, жалби и фейсбукатаки. Знаете от кого.

В ЦИК, както ГЕРБ алармираха, вече е заложена бомба при попълване на изборните протоколи. Очаква се напрежение, часове на броене, безсънна

нощ, опашки и т.н. Напрежението ще се подгрява от постове във Фейсбук и пропаганда с фалшиви новини. Нищо чудно на 5 април да осъмнем с „национални протести“ срещу „фалшификации на вота“. Особено ако мутрите на Манолова и Хаджигенов не влязат в парламента, което е напълно възможно.

Това познато ли ви е? 2021 година е, но се усеща като 2013 година. От седмици в социалните мрежи се подготвят подобни протести. Манолова също даде заявка за това, плашейки с паралелно броене и други глупости. Угодни медии има достатъчно. Кой ли ще бъде новият Бареков с включвания „на живо“ ? Мераклии много.

И това ще ни бъде представяно като разследваща журналистика. Очаквайте репортажи, клипове и живи включвания от мястото на събитието. Има достатъчно мекерата, които ще напишат доноси до западни медии и посолства. И в момента текат манипулации в социалните мрежи по темата от активисти и тролове на „умно-красивите“. Пропагандата работи на пълни обороти.

В засада чака и обитателят на „Дондуков“№2. Той мълчи като риба, вече втора седмица, за скандала с руските шпиони във Военно разузнаване, но бъдете сигурни, че веднага след изборите „ще се излеее“ дълго и напоително. Може пак и юмрук да вдигне. Съвсем случайно негови посланици опитват да саботират вота на българите в чужбина, за чийто гласове толкова реваха и Радев и „Дай България“ и Мая, че и Корнелия Нинова.

Както вече писах подготвяната коалиция Мутрите на Мая ДБ Слави Трифонов и евентуално БСП, ще е гръбнакът на кандидатурата на Румен Радев завтори мандат.

По всичко личи, че действията в изборния ден, провокациите и евентуални протести са предварително подготвени и съгласувани с обитателя на „Дондуков“№2.

 

Източник: Breaking.bg

Още от Мнения и коментари