Д-р Миндов призова за пълен локдаун

Мнения и коментари

Ситуацията пред кабинетите в момента е трагична. Стълпотворения от деца, възрастни, ковид болни, пълно объркване на потоците, никакъв ред, смесване на болни от всички възрастови групи. Кошмар е в момента, изнемогваме. Това заяви пред БНТ д-р Георги Миндов, председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари.
 
Той е категоричен, че в София трябва да бъде въведен локдаун.
 
Не трябва да се правят каквито и да е мерки, а да бъде въведен пълен локдаун, тъй като сме минали 600 на 100 000 души по заболеваемост. Всичко трябва да спре, категоричен е д-р Миндов.
 
Той обясни, че в София легловата база е почти запълнена.
 
Обикалят линейки по лечебни заведения, има и човек починал в линейка вече. Надминали сме категорично пика на втората вълна от миналата пролет.
 
Според д-р Миндов, трябва да се премине към пълно затваряне на заведения, да се спря всякакъв социален живот, всичко.
 
В "Пирогов" в момента няма свободни реанимационни легла за интубиране. Ако в момента сте ковид болен и се нуждаете от интубиране, трябва да се чака да се освободи реанимационно легло. Положението е трагично, допълни медикът.
 
Относно локдауна, който е крайна мярка, той смята, че това е за един период. Трябва да стиснем зъби и да разберем, че не трябва да даваме повече жертви, смята д-р Миндов.
 

Още от Мнения и коментари