Димитър Делчев? Тези не разчитат ли прекалено много на късата памет на хората?!

Мнения и коментари

Соня Колтуклиева, Фейсбук

Димитър Делчев съобщава тази сутрин по БНТ:

"Хората трябва да разберат, че на някой му пука за честността на изборите".

И това го казва дясната ръка на Мая Манолова, съсценаристка на аферата "Костинброд", довела до изкривяване на вота, влязла в историята като най-бруталния удар срещу демокрацията в България и съавторка на Изборния кодекс от 2013-14 година.

Димитър Делчев е горд син на Андрей Делчев, ментор в административната кариера на Меглена Кунева в Министерския съвет, дългогодишен изпълнителен директор на петролната и газова асоциация с председател Валентин Златев (бивш генерален директор на "Лукойл България"), близък на премиера Бойко Борисов и работодател на съпруга на председателката на БСП Корнелия Нинова.

Димитър Делчев е горд бивш депутат от Реформаторския блок, коалиционен партньор в управлението на държавата на ГЕРБ по време на кабинета "Борисов 2", в който създателката на неговата партия ДБГ Меглена Кунева от върл критик на Бойко Борисов се събуди "преко ночи" негов вицепремиер.

Ах, и Меглена Кунева в сговор със Сергей Станишев, покани чужди наблюдатели за парламентарните избори през 2014 г., съмняваше се в честността им, докато не кацна в правителството на ГЕРБ (бившият премиер Иван Костов я определи така: "последната червена кукувица, която се опитва да снесе яйце в синьото гнездо").

Като депутат Димитър Делчев казва:

"Олигархията е заинтересована от въвеждането на мажоритарни избори".

Ти да видиш! Това как го е прозрял?! От близките отношения на семейството му с олигарха Валентин Златев ли? Така като стане… някои хора да се представят целите в бяло… си викаш – тези не разчитат ли прекалено много на късата памет на хората?!

Още от Мнения и коментари