Виктор Димчев: Цонева, Мирчев и Христо Иванов взимали пари от Пеевски, Божков и Цветан Василев

Мнения и коментари

„Демократична България“ е едно обединение на хора, които имат неясни принципи и които в последните няколко години заблуждават българския народ, че те са предвестници на нещо ново, опитвайки се да се доберат до властта“. Това заявява в интервю пред Liberta.bg Виктор Димчев – продуцент, фотограф и журналист, един от основателите на „Протестна мрежа“.

Той счита себе си за идеен основоположник на „Да, България“.

„Аз не просто съм бил част от „Демократична България“, а съм един от хората, които основаха идеята да се създаде „Да, България“. Преди това се казваха „Имам мечта за България“. Преди това се казваше „Протестна мрежа“, а преди това имаше и много други имена. Това е една и съща протестна общност от хора, които са недоволни от сегашното управление и искат някаква промяна чрез своята експертиза. Тези хора наистина имат експертиза, но наистина тази експертиза е контролирана и от няколко години се обслужва от една политическа партия, която е завоювала правото да говори от името на онези, които са недоволни, и тя се нарича „Демократична България“ в момента, припомня си хронологията Димчев.

„Демократична България“ се управлява от набор от хора, които контролират различните политически елементи от тази конгломерация, категоричен е той.

„Над тях има много по-силни политически фактори, от които те взимат пари. „Да, България“, например, смуче пари от американски фондации и от американски фондове за спонсориране на политическа дейност. Те казват, например: „Ние сме красив кафяв джип, който кара по пътищата и е ще подходящ за американската демокрация“. На база на това заявление разчитат да получат пари от различните американски политически формации. През очите ми минаха формиранията, които „Градската десница“ имаше през годините. Свидетел съм на подмяната, която тези хора реализират в нейния финал“, казва Димчев.

Запитан получавали ли са хора от „Протестна мрежа“ пари от Делян Пеевски, за да внесат сигнал срещу Цветан Василев и КТБ (говори се 13 души, взели по 10 хил. лв.), Димчев разказва, че сумата леко се различава.

„Потвърждавам, че изпълнителят е същият за подаване на този сигнал. Но това не е точно „Протестна мрежа“, а хора, които са участвали в „Протестна мрежа“ и бяха купени. Тези хора извършиха една огромна рекламна кампания на Делян Пеевски. която беше под надслова „Нека не купуваме от Lafka“ или „Да не купуваме от Lafka“, в който буквите „да не купуваме“ са написани с миниатюрен шрифт, а думата „Lafka“ e изписана с огромни букви. Всъщност това беше рекламна кампания на тази верига. Между другото, познавам един от хората, който е участвал в създаването на „Lafka“. Той е бил в офиса на „Lafka“ и много добре знае, че тази компания в началото няма много общо с Делян Пеевски, че това е една компания на съвсем различни хора, които последствие бяха охулени и бизнесът им беше съсипан от техен конкурент, който участва в „Демократична България“, или по-скоро беше изхвърлен от там. Казва се Ивет Добромирова. Тя е пиар на много хора, не само на Васил Божков. И на VIP Security беше навремето. Когато през 2013 г. ние се борихме срещу парламента, имаше една фирма, която го охранява и му сменя оградите. Ивет Добромирова хем напада парламента, а в същото време държи пиара на фирмата, която охранява парламента“, разкри той.

Димчев назовава поименно хората, за които твърди, че са взели суми от Пеевски –  Георги Илиев, Николай Стайков (Антикорупционен фонд), Антоанета Цонева, Христо Иванов, Иво Мирчев и много други подобни хора.

„Те са взели пари не само от Делян Пеевски, а са група от хора, които са взимали пари от Цветан Василев, Васил Божков, вземали са пари от други мутри, от VIP Security, от Булгартабак и много други български предприятия и крупни бизнесмени, лъжейки ги, че правят някаква политика, която е в тяхна защита. Много е важно да се разбере - не българските бизнесмени финансират някакви мошеници, а някакви мошеници отиват при тях и им казват:

„Държавата ще ви съсипе, вие трябва да бъдете спасени чрез нашата помощ. Ние ще ви помогнем вашият бизнес да не бъде съсипан, дайте ни 100 000 лева и ние ще ви гарантираме, че сте в списъка с индулгенции с хората, които няма да бъдат нападнати от „новата революция“ на лявото или дясното“, твърди Виктор Димчев.

Още от Мнения и коментари