Борисов ще дължи на президента спечелването на изборите – лошотията на Радев рикошира по него

Трябва да си много тъп и зъл, за да не осъзнаваш доброто, което прави противникът ти, и да не го признаваш

Мнения и коментари

Стефан Цанев, Нова нюз

"Политиците не владеят силата на словото, не са оратори, иначе ще има спечелил и без партия. Това е голяма беда, защото не знаят силата на словото. Не умеят да говорят. И като говорят, има обратно въздействие. Трябва да си много тъп и зъл, за да не осъзнаваш доброто, което прави противникът ти и да не го признаеш. А сега нашите политици говорят един срещу друг и ако им вярваме, значи всички са лоши.

Ако Бойко Борисов спечели изборите, ще го дължи най-много на президента и неговите думи. Думите му вече удрят и рикошират по него, а не по Борисов. Както се случи с „Отровното трио“ по време на протестите. Имах чувството, че това трио е подкупено, за да провали протеста.

Напоследък надделява личният интерес над съдбата на другите. Никой не носи маска, защото на никой не му пука за другите. Това е много лош знак.

Свободният човек не цени свободата. Българският народ най-достойно се е държал по време на робството, родил е най-хубавите хора – възрожденците. Сега кой може да даде имот и живот за кауза, за която няма полза?

През 1990 г. това, за което винаги сме мечтали и не сме вярвали, се случи. Вярата тогава беше неограничена. Не мога да забравя първите дни на демокрацията каква радост беше свободата. Всичко това обаче беше проиграно. Докато народът викаше „Да живее свободата“, неколкостотин човека успяха да присвоят създаденото. Народът беше измамен. Голямата беда беше, че българинът се почувства изигран и обезверен. Да се излезе от това състояние обаче ще бъде трудно.

Още от Мнения и коментари