Балабанов: ИТН ще бъде опозиция на ГЕРБ и ПП

Мнения и коментари

Ротационният принцип е връткане в посока личния интерес, и е притивоконституционноНие ще бъдем опозиция на коалицията между първите две сили”. Това заяви Станислав Балабанов от ИТН.

Балабанов обясни, че след 9 месеца при ротацията не просто министър - председателят ще подаде оставка и другият ще бъде избран. “Давайки оставка, трябва да падне цялото правителство, след което отново да се връчи първия мандат за кабинет, да вземем за пример Мария Габриел, ако тя е кандидатът, то трябва да видим кои са проектоминистрите, и какво ще се случи. Изобщо, ПП-ДБ предадоха избирателите си”, заяви още Балабанов.

Правителство трябва да има, но идеята ни е да има правителство от експерти - да се постигне такава договорка между повечето политически формации, че те да излъчат експертен кабинет било то с първия, втория или третия мандат”, подчерта още депутатът от ИТН. Относно законодателните програми, които ще се предложат от ГЕРБ и ПП и дали може да се разчита на подкрепа от ИТН, Балабанов уточни, че ако те са изпълнени със съдържание, ще подкрепят тези политики.

Още от Мнения и коментари