„Политико“: Следващото правителство ще е нестабилно и краткотрайно

Анализи
© БГНЕС

Изборите в България възвестяват парализа, прогнозира британският ежедневник „Файненшъл таймс“. Изданието отбелязва, че това се дължи на факта, че протестните партии не са успели да спечелят заедно мнозинство.

Певецът Слави печели парламентарните избори в България, извежда в заглавие френският вестник „Монд“. Изданието пише, че българският певец звезда и бивш телевизионен водещ е успял да направи това без или почти без да води предизборна кампания.

Германското държавно радио и телевизия Дойче веле пише на сайта си, че дясноцентристката партия ГЕРБ и антисистемният й опонент ИТН, оглавяван от телевизионния водещ, превърнал се в политик, Слави Трифонов са рамо до рамо в проучванията.

Без ясен победител на изборите. Резултатите потапят балканската страна в още по-дълбока несигурност след предишния вот през април, който не излъчи управляващо мнозинство, пише американското издание „Политико“. 

Медията се пита дали тези избори възвестяват края на една ера или вещаят нови тревоги. „Политико“ цитира анализатори, които прогнозират, че следващото правителство може да е нестабилно и краткотрайно. 

Още от Анализи