Радев и слугата му Кацаров превърнаха България в гробище

Анализи

България излезе на първо място в света по жертви на епидемията от Ковид-19. Световната банка ни предлага помощ за справяне с вируса, ЕС също. НСИ отчита чудовищен скок на починали през последните месеци на тази година. Тези месеци, в които жадният за власт Румен Радев управлява еднолично държавата. С кабинет от слуги-царедворци. Радев и слугата му Стойчо Кацаров превърнаха България в гробище. В прекия и преносен смисъл.

На фона на всичко това президентът, на предизборна сбирка в неделя, обвини предишните управляващи, че са „насадили недоверие към ваксините“. Тази наглост и цинизъм не бива да бъдат оставяни без последствие.

Именно Радев и обслужващите го партии ДБ, БСП, чалгарите, Мая Манолова и мутри докараха страната до там да дава повече жертви на ден от тези във войната в Афганистан.

Ето само факти,които тотално оборват лъжите на Румен Радев.

На 3 март 2020 година в разгара на първата вълна от Ковид-19, когато светът затваряше, президентът се изтъпани на връх Шипка, за да държи поредната реч срещу управляващите, въпреки предупрежденията на здравните власти да се спазват карантинни мерки. Радев обвини Борисов и правителството, че насаждали страх у хората и заговори за „Щама на Шипка“. Какво последва ?

Масирани атаки от всички страни срещу кабинета, срещу Борисов персонално и срещу експертите от Националния оперативен щаб. Троловете около Демократична България зададоха темата: „Маските са, за да мълчите“.

Слугата на Слави Трифонов Станислав Балабанов,с написани на листче опорки, се гавреше на всяка пресконференция със щаба. Момчето с неясно образование и квалификация с апломб наричаше ген. Мутафчийски „прост коремен хирург“, който нищо не разбира от вируси.

 

Цялата пропагандна машина на Чалгарите бе пусната на пълни обороти, за да обяснява, че Ковид-19 няма, а това е само „грипче“ и доразвиваше опорката “всичко е да откраднат едни пари“. Приближената на Слави Антония Първанова, без никакъв лекарски стаж, бе гост денонощно във всякакви студия, където безалтернативно ни разказваше същите опорки. Приближеният на Румен Петков Мангъров също. По медиите, абсолютно безалтернативно, се вихреше и Стойчо Кацаров, бивш зам.-министър на здравеопазването във втория кабинет на Иван Костов. И „архитект“ на сегашната здравна система. Като председател на здравно НПО.

Троловете работеха на пълни обороти, без почивен ден. „Световна конспирация“, няма Ковид-19, „Долу Борисов, който иска да ни затвори“. Всъщност основата на атаките срещу мерките и по-късно срещу ваксините бе политическа.

Президентът Радев опитваше да събори управляващите, като използва тежката ситуация с пандемията. Година и половина след това вече берем горчивите плодове на измамите и манипулациите. С цената на човешки животи. Всеки ден. Ситуацията с Ковид-19 е като „руска рулетка“, който оцелее, оцелее. Всеки да се оправя сам.

Спомнете си с каква радост Манолова се вихреше по студията, за да обяснява за починали пациенти пред вратите на болниците. Защото нямало свободни легла. Сега става същото, но Манолова някак я няма. Това не и приоритет.

Всички предложени мерки бяха посрещнати „на нож“, въпреки, че в България, в сравнение със съседните Сърбия и Гърция, както и в Западна Европа, те бяха най-меки. Без тотален локдаун, без излизане от дома с СМС, без ограничения.

Атаките бяха в две направления. Първата, че няма такъв вирус и „Борисов иска нарочно да ни блокира, за да не протестираме срещу „хунтата“. Втората, че правителството на ГЕРБ и Патриотите не се справя с пандемията и „затова умират хора“. Първо бе подклаждан воят в медиите и социалните мрежи, че няма маски и дезинфектанти. После, че няма респиратори в болниците, кислород и ремдисивир. Че за едни има места в болниците, а за други не. Кацаров, Първанова, Мангъров и сие отричаха локдауна, маските, лечението и въобще наличието на вирус. Любимата манипулация бе : Вирус няма, а плащат по 1000 лева на хората да се правят на болни.

Дойде ред и на първите ваксини. Опоркаджиите смениха плочата. Защо няма ваксини за България ? След като се купиха първите „Астра Зенека“, защо не са купени други ? Те се разкарват в бусове и „баничарки“ за кренвирши ? Защо не са достъпни за всички. После дойде следващата опорка за вредите от ваксините и „високата смъртност“ след тях.

Лявото крило около Радев-Копейкин и „Възраждане“ започнаха веднага протести още на първия ден след отпадане на част от мерките през пролетта на 2020 година.

Къде беше Радев година и половина ? Никъде. Скри се. Заедно с жена си. Два месеца, в разгара на първата вълна от Ковид-19, той не се показа никъде. Посети само болницата в Плевен. И това беше. На критиките, че не отделя от заплатата си за дарения за лекарите, той отговори, че жена му дарявала с мартеници самотни баби в Трънско през декември.

 

Когато рейтингът на Борисов и Националния оперативен щаб достигна 90% одобрение, Радев усети, че властта ще се изплъзне, докато се крие като мишка. И започна вербални атаки срещу кабинета. Обвиняваше го, че не помага на бизнеса,а го кара да взима кредити, че не взема решения правилно, че насажда страх у хората.

Никой не чу от него призив хората да се ваксинират. Такъв призив не сме чули от Радев и досега.

Точно преди една година, на 16 октомври 2020 година, въпреки тежката ситуация с Ковид-19 в страната, президентът и върховен главнокомандващ нахално присъства на пищен банкет в резиденция „Лозенец“ по случай празника на Военно-въздушните сили-ВВС. „Пирът по време на чума“ в „Лозенец“ включваше над 300 гости, без никакви предпазни мерки. В резултат – над 7 генерали от ВВС, начело с командващия Димитър Петров, се разболяха от коронавирус, някои от тях оцеляха едва във ВМА. Реално военно-въздушните сили останаха без ръководство.

Контактувалият с Петров Румен Радев отказа да се карантинира и отиде на срещата на инициативата „Три морета“ в Талин, Естония. Там домакините „любезно“ го изгониха, а българската делегация бе задържана в хотели.

След срещата с Радев в Талин от коронавирус се разболя полският президент Анджей Дуда.

Но и това не спря президента-антиваксър. В края на октомври той отиде на военно учение на полигона „Корен“ и се срещна с цялото ръководство на „Сухопътни войски“.

След „Корен“ 90 военни бяха каранатинирани със симптоми на Ковид-19. По-късно бройката надхвърли 200 заразени. Сред тях 10 генерали от „Сухопътни войски“. Реално след ВВС Радев обезглави и тях.

Страничен човек би взел българския президент за чужд шпионин, който използва биологично оръжие срещу ръководството на Българската армия. И то доста успешно. Президентът се карантинира едва когато дясната му ръка Димитър Стоянов-Митко Есемеса даде положителна проба за Ковид-19 и влезе спешно във ВМА.

Да маркираме само, че през „протестното лято“ под егидата на „юмрука на Радев“ подчинените му горяха маски и организираха групи, които да атакуват болниците, за да докажат, че вирус няма, а плащат по 1000 лева на хората да се правят на болни.

Най-сетне Радев докопа цялата власт през май 2021 година. Назначи за министър на здравеопазването антиваксърът Стойчо Кацаров. Първата работа на Кацаров бе да отмени зелените коридори за ваксинация. После бе „бастисан“ Националният оперативен щаб, а директорите на болниците, удържали с последни сили първата, втората и третата вълна на коронавируса, бяха изгонени и изчегъртани.

Кацаров изгони и проф. Кантарджиев. Той щеше да изхвърли и ген. Мутафчийски, но за радост ВМА не в неговите ръце. Спря парите на лекарите и сестрите „на първа линия“. После се оказа, че си е фалшифицирал документите за престоя и лечението от Ковид-19 в „Пирогов“. Но това сякаш не направи впечатление на никой. След като свърши тези задачи, спуснати му „от горе“ Кацаров замина на море. А служебното правителство от царедворци спря мярката „60 на 40“. Вместо това Кирил Петков и Асен Василев предложиха на бизнеса така омразните на Радев кредити.

Цяло лято експерти като математикът Витанов, проф. Кантарджиев и проф. Балтов предупреждаваха какво ни чака през есента.

Четвърта вълна, бум на „щама Делта“, висока смъртност и поредно претоварване на здравната система. Нямаше кой да ги чуе. Защото докато антиваксърът Кацаров се вихреше една година по студията, българските лекари работеха по 14 дни без да видят семействата си. Те се заразяваха и умираха, докато изпълняваха лекарският си дълг. За пример давам семейство Вакльови от село Краище, община Белица. От Ковид-19 починаха личният лекар на селото д-р Муса Вакльов, съпругата му – медицинската сестра Ава Вакльова и синът им – кардиологът д-р Емил Вакльов.

Тях никой не ги канеше по студията, за разлика от Кацаров.

Сега последният се оплаква, че няма респиратори в резерва. Но се похвали, че урежда роднини и познати за легла в болниците. Докато възрастна жена бе разкарвана като чувал с боклук през шест болници, след което почина.

Къде спа досега, бе, Кацаров ? Какво прави лятото ? Защо и към момента не си призовал хората да се ваксинират ?

Или изпълняваше нарежданията на Радев да се не въвеждат никакви мерки преди изборите ? За да не помръкне образът на президента ?

Едно е да дрънкаш по медиите, друго е да вземаш тежки, непопулярни, решения, които да спасяват човешки животи. Твърди се, че здравното министерство е похарчило над 10 милиона лева за закъсняла рекламна кампания за ваксинация. 10 милиона лева за рекламни пана, на които ни призовават да си мием ръцете и да отваряме прозорците за проветрение срещу Ковид-19 !!!??? Или да „приемем букета“. Черен пиар, в пряк и преносен смисъл. Тази кампания е еманация на целия провал на дуета Радев-Кацаров.

На 24 октомври 2021 година, когато цяла Европа свали всички ограничителни мерки, президентът Румен Радев разбра, че има пандемия от коронавирус в България. В деня, в който България счупи пореден черен рекорд по заболели и починали от Ковид-19.

А не сме достигнали пика още. Въвеждането на мерки от днес за вчера няма да помогне. Твърде късно е. С това управление бог да ни е на помощ.


 
Източник: Breaking.bg

Още от Анализи