Приоритетите на Трифонов - закриване на спецсъдилищата, 2 българи и 1 македонец в космоса

Анализи
© БГНЕС

С около 60 депутата и първо или второ място на изборите, лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че ще прави правителство. Той няма да преговаря и да търси подкрепа и вместо това ще заложи на правителство на малцинството. Начело на него е решил да постави Николай Василев, бивш вицепремиер в правителството на НДСВ преди 20 години.

Освен състава на готвения от него Министерски съвет, Трифонов представи и приоритетите, включващи мажоритарен вот, електронно гласуване, субсидия от 1 лв. за партиите, закриване на спецсъда и прокуратурата, където се гледат делата срещу редица олигарси – в това число Баневи, Арабаджиеви и Васил Божков.

„Подаване на заявления за членство в Европейската космическа агенция и изпращане на двама българи – мъж и жена, в Космоса. И за да не гледаме надолу в земята от срам, а да гледаме в звездите, ще изпратим и член от Северна Македония в космоса“, обяви амбициите си лидерът на ИТН.

Освен това от торбата с обещанията бяха извадени нови детски градини „колкото трябва толкова“, чисто нова детска болница, закупуване на медицински хеликоптери, концесиониране и построяване на всички останали магистрали, 1 млн. таблети и лаптопи на всички учители и ученици, стартиране на приватизацията на Българската банка за развитие, рязко подобряване на прозрачността на обществените поръчки, приемане на еврозоната и др.

В приоритетите на Трифонов липсваше плана за справяне с коронавируса.

Източник: Тribune.bg

Още от Анализи