Радев за руските дипломати: Явно решенията се взимат по паралелен механизъм, няма доклад на ДАНС

Мнения и коментари
© БГНЕС

„В президентската институция не е постъпвал доклад на ДАНС по темата за изгонването на руските дипломати от нашата страна”, обяви президентът Румен Радев след срещата на върха на Алианса в Мадрид.

„На съвета по сигурността в МС на 9 юни, на който е присъствал представител на президентската институция тази тема не фигурира в предварително обявения дневен ред. Повдигната е за обсъждане, но по нея няма взето решение. Въпреки това, при завръщане на  представителя обратно в президентството и споделяне на хода на протичане на срещата, е изпратено писмо до секретаря на Съвета по сигурността с въпрос за взетите решения. Отговорът е няма гласувано и прието решение на този съвет. Това ясно показва, че решенията в правителството се вземат по някакъв паралелен механизъм, който е далеч от институционалния”, обясни още държавният глава.

Радея потвърди, че доклади на този съвет не са изнасяни, а обща информация. Държавният глава беше категоричен, че КСНС не може да отмени вече взето решение на правителоството в оставка.

„Напомням, че органът, който контролира МС е НС. Налага се да напомня, че макар в оставка правителствеото носи отговорност за своите действия”. 

Още от Мнения и коментари