След ремонти за милиони – смрад и мизерия в КЗП

Новини

Ремонти за милиони левове, поне на хартия, са извършени в периода 2017 – 2019 г. в Комисията за защита на потребителите. Като казваме на хартия, ще ви покажем снимков материал, на който се виждат апокалиптични кадри, а условията за работа са меко казано нечовешки ... И опасни, не само за работещите, но и за хората, които подават жалби. Преди време ви разказахме за един „сериозен“ ремонт в Централното управление на КЗП и показахме как са лепени плочки върху плочки, ламинат върху балатум, липсващи окачени тавани и още и още ... вижте ТУК.

В офиса на Регионалната дирекция в Пловдив, която е ремонтирана най-скоро, според документите, с които разполагаме, е тъмно, мрачно, с грозни решетки на прозорците, а коридорът е с лющеща се и падаща мазилка.

 

 

Отвън сградата определено е опасна за работещите и за жалбоподателите – падаща мазилка от терасите, счупени плочки по стълбите.

 

Ремонтът е направен по европроект, разбира се, с гръмкото име „Повишаване на ефективността и ефикасността на услугите, предлагани от КЗП за българските предприятия“, а обществената поръчка за над 200 хиляди лева е с предмет „Извършване на ремонтни дейности за подобряване на условията за работа на помирителните комисии“. Звучи като подигравка, като гедаме снимките. Кой мислите е ръководител на проекта? Нашият стар познайник Константин Арабаджиев – член на КЗП тогава, член и сега. Може би заради „качествените ремонти“, които прави е несменяем? А кой мислите е съгласувал? Друг наш стар познайник – главният секретар Иван Бъчваров (който май оттогава все е болен). Само да припомним, че документи по изразходвани средства от европроекти се пазят 10 години, а наказателната отговорност е ... при бай Ставри, както се казваше в една от многото култови реплики във филма „Опасен чар“.

Проверката ни показа, че в Регионалната дирекция в Бургас са правени фиктивни ремонти за десетки хиляди, а за тях е плащано "на ръка"от старото ръководство (въпреки опитите документите да изчезнат, ние разполагаме с тях). След ремонтите - течове, паднали тавани, дори се е наложило да преместят служителите на друго място.

 

Документите за ремонтите са подписани в Централно управление на КЗП, извършени са от фирми, изпратени от ЦУ, протоколите са подписани от ... Бъчваров, разбира се. За съжаление ситуацията е същата в Стара Загора, Русе, Варна, както и в повечето офиси на КЗП. И заради извършените преди години ремонти и гаранционния им срок, сега по закон, не е възможно реализирането на ремонт върху ремонта.

Ние, ще продължим да търсим още далавери на предишните ръководства на КЗП. На сегашните също, ако дадат повод. Освен големите схеми вървят и малки, на бивши и сегашни служители, отговарящи за финансите в КЗП, на бивши директори на РД София и техните граждански договори и т.н.

Още от Новини