Поголовни безобразия в Агенцията по заетостта! Синдикатите готвят стачка!

Новини

След обнародването на Устройствения правилник на „Агенция по заетостта“ - изцяло в нарушение на закона и въпреки масовото несъгласие от страна на синдикати и работещи, с пълна сила продължават беззаконията в структурата. Масово служители на Агенцията са принуждавани да подписват заповеди за преназначаване под заплаха за уволнение! На неудобните, непокорни и несимпатични служители, са намалени трудовите възнаграждения с идеята да напуснат сами системата! Това обаче е грубо погазване на закона, защото в заповедите не се променя длъжността или длъжностната характеристика на хората, а само се променя дирекцията им.

Синдикатите започват организация на стачка и съвсем скоро ще преминат към ефективни действия, а служителите масово завеждат дела. Всичко това става със знанието на министър Лазар Лазаров, който ще остане в историята като министъра, намалил заплати по време на криза и висока инфлация в най-слабо финансираната система - социалната! Ако грешим и това е без негово знание, то тогава следва протежето му Полина Маринова да бъде освободена незабавно!

Кремена Калчева и Драгомир Николов (крайните вляво) са доста близки по Русенско - Пламен Нуневска линия

Всъщност вече публично се говори за отстраняването на Маринова, а главен инициатор е подсъдимият Драгомир Николов, който иска чрез махането на Полина Маринова да избута напред друга „калинка“ - Кремена Калчева, която му е най-верният човек в „Агенцията“. След издигането си Калчева, в знак на благодарност, ще трябва да подпише множество обществени поръчки, които в момента се бавят от г-жа Маринова. Така Николов, с нови схеми и натиск, се опитва да вземе отново от обществените поръчки с подставени фирми.

Именно Калчева и Николов стоят в дъното на огромна корупционна схема, за която в момента Драгомир Николов е подсъдим. Кремена Калчева пък е заподозряна в изнасяне и унищожаване на документи от предишни далавери с участието на Николов в „Агенцията по заетостта“. И това е доказано в доклада на АДФИ, което означава, че по проверките работтят в Прокуратурата на Република България, както и в Европейската прокуратур.

Интересно е защо премиерът Гълъб Донев запазва мълчание и срива и без това сринатия си под нулата авторитет в системата. Очаква се намесата и на президентството!

Още от Новини