Под 100 са новите случаи на коронавирус у нас

Oбщество

81 са новите случаи на коронавирус у нас за изминалото денонощие. Малко под 1% от направените 8339 тестове са положителни, сочат данните на Единния информационен портал. Петима души са починали през изминалото денонощие, като излекувани са отчетени 34. 2283 са хоспитализираните с коронавирус, от тях 246 са в интензивни отделения.

Най-много са новите случаи в София-град – 27. Това е и единствената област с над 10 новозаразени. Без нови случаи са Бургас, Велико Търново, Кърджали, Ловеч, Разград, Смолян, Търговище, Ямбол.

Според Националната информационна система у нас новият коронавирус е констатиран при 13 432 лица-медицински служители. Няма нови случаи през изминалото денонощие.

4970 са поставените дози ваксина за денонощие. Със завършен ваксинационен цикъл вече са 697 147 души. И днес в много градове на страната продължава ваксинацията срещу Covid-19. В София желаещите да се имунизират могат да го направят в Южния и Северния парк, както и в Борисовата градина. А също и на паркинга на хранителния магазин на булевард „Възкресение“ в квартал „Красна поляна“, и в ж.к. Дружба до Културен дом „Искър“. Мобилните пунктове ще работят от 9 до 16 часа.

Утре у нас се очаква да пристигнат още над 186 000 дози от ваксината на „Пфайзер/Бионтех“.

Още от Oбщество