„Пирогов“ остана и без пиар, „изчистиха“ журналистката Гергана Венкова

Новини
© Фейсбук

Новопоставеното ръководство на „Пирогов“ е решило да прекъсне контактите между лечебното заведение и медиите. Освободена от длъжност е Гергана Венкова, дългогодишен журналист, който преди месеци си каза „Довиждане“ със зрителите на Bulgaria on Air, за да работи за медийния образ на най-голямата спешна болница в страната.

Пирогов” нямала нужда от ПР. Така казали тези, които сега „чистят” болницата. Пироговци, за мен беше чест!“, написа Венкова в профила си във Фейсбук.

Лечебното заведение от години винаги е имало пиар, който да предоставя необходимата информация на журналистите в случай на спешни ситуации, инциденти с пострадали или просто да осъществява контакт между медиите и лекарите.

Пред БНР вече бившата говорителка на спешната болница съобщи, че тази сутрин са я повикали в юридическия отдел и са я освободили по взаимно съгласие веднага. Гергана Венкова не е била уведомена за причините за отстраняването, нито дали има вече неин заместник.

Не е ясно и какво ще се случи с титулярката на поста Мария Пойразова, която в момента е в отпуск по майчинство и чието място зае Венкова.  

Източник: Тribune.bg

Още от Новини