И Мая Манолова ще подкрепя кабинет на ИТН и ДБ (видео)


От ИСМВ няма да подкрепят правителство, излъчено от ГЕРБ, но биха подкрепили кабинет с участието на партиите на протеста ИТН и ДБ. Това заяви на консултациите при президента Румен Радев председателят на парламентарната група на коалицията Мая Манолова. Тя допълни, че с тези партии имат пълно разбирателство за извършването на дълбока съдебна реформа, промени в изборните правила и ясна подкрепа за българския бизнес, защита на уязвимите групи и не на последно място: общата им воля за извършване на ревизия на управлението на Бойко Борисов.

По думите й, евентуалното връчване на третия мандат е слабо вероятно да бъде насочено към ИСМВ, предвид факта, че те разполагат с едва 14 народни представители. Но смятат, че третият мандат също би бил възможност за осигуряване на взаимодействие на партиите, на формациите на промяната. Манолова коментира, че тяхната парламентарна група е платформа на обикновените хора, на гражданите, и тази група е изпратени в българския Парламент, за да защитава техните интереси.

"Затова ние виждаме нашите приоритети в четири основни посоки. Първият приоритет е свързан с умелото управление на пандемичната криза, с нов ваксинационен план и с поддържане и осигуряване на жизнеспособността на здравната система. Вторият приоритет е свързан с очакванията за незабавна икономическа подкрепа както за бизнеса, така и за домакинствата, за гражданите и за уязвимите групи. Третият приоритет е свързан с очакването на българските граждани да има стабилно парламентарно мнозинство, което да осъществи съдебна реформа и демократичните промени, които българите очакват. На четвърто място хората очакват формиране на стабилен кабинет, който да застане зад обикновените граждани и да върне доверието в институциите", изброи тя.

Още от Новини