Шок и смут в ЦИК - кандидатът за президент Радев ги привиква на среща

Новини

Смущение в Централната избирателна комисия (ЦИК) предизвика покана за среща по повод подготовката на изборите, отправена от администрацията на президента Румен Радев, който е и един от кандидатите за насрочения за 14 ноември вот. Около 16 часа шефът на комисията Камелия Нейкова обяви за получено писмо от „Дондуков” 2, в което е насрочена почти незабавна среща – още утре, 26 октомври, от 13 часа.

Планирано е да участват още представители на здравното и външното министерство, ДАНС, Националното сдружение на общините и държавната фирма “Информационно обслужване”. В ЦИК са смутени от факта, че мястото на срещата е зала в президентството.

“Предлагам учтиво, но твърдо да откажем тази покана от името на ЦИК. Смятам, че не може да се провежда среща в администрацията на президента по въпроси, свързани с изборите”, коментира секретарят на комисията Севинч Солакова. След като микрофоните на публичното заседание на ЦИК се включиха след прекъсване, Георги Баханов посочи, че подобни срещи винаги са се провеждали в комисията. А тя е в бившия Партиен дом – точно срещу президентството. Димитър Димитров пък напомни, че горе-долу по същото време имат насрочена среща с мисията на международните изборни наблюдатели от ОССЕ.

Решението дали да откажат или да се подчинят бе отложено за по-късно.

Още от Новини