След пет часа заседание британецът, обвинен в педофилия, остава в ареста

Новини

Британският пастор Даниел Хъл е обвинен и за блудство с ромчета.

Британският гражданин, обвинен в блудствени действия спрямо четири момченца от Сливен, остава в ареста. Най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ му бе наложена на 12 август от Сливенския районен съд след продължило над 5 часа заседание, съобщиха от прокуратурата. От там вече информираха “Труд”, че още в началото на заседанието е имало две почивки. Първата е била поискана от защитата, за да се запознае  с материалите. Втората е била във връзка със заявени здравословни проблеми на обвиняемия. Очакват се повече подробности.

Д.Х. /47 г./ е задържан от сливенските криминалисти на 10 август след продължило няколко месеца разследване и документиране на престъпната му дейност пдо надзора на прокуратурата. Предявените му обвинения са за блудствени действия спрямо три малолетни и едно непълнолетно момче от кв. „Надежда“ в града, като извършителят се е възползвал от зависимостта на децата спрямо него.  Блудствата са извършени в периода от юни до 10 август тази година.

Хъл е пристигнал в страната ни след изтърпяна в родината си присъда за разпространение в интернет на порнографско съдържание, свързано с деца. В сливенския кв. „Надежда“ се установил като пастор. През 2019 г.  той влезе в ареста също по обвинения за блудствени действия, срещу 8 момчета от квартала. По-късно напусна ареста под парична гаранция. Делото все още не е приключило.
Сегашното му задържане е второ поред.

trud.bg

Още от Новини