Радев: Кирил Петков простреля Нинова в желанието си да уцели мен

Новини

Интервюто на премиера пред „Гардиън“ е много показателно – Петков призна, че България индиректно изнася оръжие за Украйна. В желанието си да уцели мен, той простреля Нинова, която оглавява комисията, която издава разрешителни за това оръжие. Това заяви пред журналисти президентът Радев, който присъства в авиобаза „Граф Игнатиево“ на демонстрации на бойната ни авиация.

Той отправи критики към правителството и премиера Петков за действията му по казуса със Северна Македония и падането на ветото за преговорите на съседите за присъединяване към ЕС.

„Отдавна настоявам македонските българи да бъдат вписани в Конституцията. Това бе прието, но е парадоксално, че беше по-лесно да бъде убеден френския президент и европейските лидери, отколкото българския министър-председател“, изтъкна Румен Радев.

„Неговият кабинет не пое отговорност за действията си. Що се касае до културно-историческото наследство, учебници, езикът на омразата, които се защитават именно в този двустранен протокол, вчера народните представители гласуваха „празен чек“ за нещо, с което мнозина от тях така и не успяха да се запознаят. Категорично не предоставя механизми и срокове за защита.

Това ще остави следващите поколения в същата ситуация. Министър-председателят Петков и неговите партии (в коалицията), с изключение на „Има такъв народ“, отхвърлиха това предложение и го приеха, когато дойде чрез президента Макрон“, посочи Радев.

Още от Новини