Синът на кмета на Панагюрище се заканил на депутата от „Възраждане“, без да изрече и дума според адвоката му

Новини

Софийският районен съд остави в ареста Иван Белишки, син на панагюрския кмет Никола Белишки, за две закани за убийство към депутата от „Възраждане“ Стоян Таслаков.

Първата закана е на 17 януари близо до ул. „Нишава“ в София, където живеят и двамата. Тогава Белишки бил със съпругата си Габриела. Отивали на имен ден на нейната майка, когато видели депутата и неговата съпартийка Искра Михайлова. Тогава Белишки се заканил на народния представител. Дори се наложило съпругата му да го издърпа от депутата, изтъкна прокурор Георги Иванов. И посочи, че в дома на Белишки имало и детонатор от граната.

Седмица по-късно, на 24 януари, на почти същото място, Белишки извадил и пистолет.

Адвокатът на 23-годишния мъж – Тервел Раев, обясни, че оръжието е газово, нямало пълнител. Изтъкна, че дори нямало фраза, която Белишки да е изрекъл към депутата.

Обясни и че клиентът му е неосъждан и това, че има няколко висящи дела, не значи, че ще бъде осъден.

Съдия Иван Киримов обаче остави в ареста Белишки. „С оглед данните по делото относно механизма и специфичните обстоятелства, при които е реализирано, съдът намира, че е налице реална опасност от извършване на престъпление“, каза съдия Киримов. И посочи, че двете закани са в светлата част на деня, както и че при втория случай е ползван пистолет. Обясни, че те разкриват висока степен на опасност както на случая, така и на самия Белишки. Двамата живели близко, а кметският син след 17 януари продължил да пише нови закани по фейсбук на Таслаков, каза Киримов.

23-годишният мъж може да обжалва на 2 февруари пред Софийския градски съд.

В залата бяха както бащата на Белишки, така и неговата съпруга. „Няма факти, има само твърдения“, каза кметът. А адвокат Раев обясни, че ще обжалват. Кметът посочи, че „Възраждане“ води дела срещу община Панагюрище./24 часа

 
 

Още от Новини