Името на България, замесено в скандал с тв шоу в Гърция

Новини

Гръцкият футболен отбор ПАОК-Солун иска чрез извънсъдебно споразумение частната телевизия ANT1 в рамките на 48 часа „да се извини за скандалния репортаж, показан по време на излъчването на шоуто „ROOK ZOOK“,  където, за да се познае думата „България“, участник „подсказва на съотборник“ с думите „ПАОК“, съобщава гръцкото изданието „Прототема“. От години има закачка между любителите на футбола от Атина и Солун, като атиняни традиционно обиждат феновете на ПАОК като наричат отбора „българите“.

В коментар за инцидента от отбора, заявяват, че предаването е записано на видео, така че е имало възможност при монтаж да се направи корекция на заснетото. Юристите смятат, че  записът очевидно е пуснат с одобрението на телевизията, което те определят като характерно за Мала Азия. В резултат чрез извънсъдебно споразумение отборът си запазва правото да упражни всички свои законни права срещу ANT1.

Припомняме, че подобен инцидент преди години стана повод да спре неочаквано кариерата на Нотис Сфакианакис - млад гръцки изпълнител, който на концерт в Солун помолил няколко пъти зрителите да спрат подвикванията и накрая им обяснил, че може и на български да им каже да спрат да се надвикват. Въпросното изречение станало повод името му да изчезне от афишите в Гърция. 

Още от Новини