Съдът остави в ареста убиеца на Ангел от Пазарджик

Новини
© Videlinabg

Съдът в Пазарджик се съобрази с искането на прокуратурата и наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на 18-годишния Никола Райчев. Тийнейджърът бе привлечен като обвиняем за убийството на 21-годишния Ангел Здравков в пазарджишкия квартал "Запад". Припомняме, че жестокото престъпление беше извършено с нож в петък вечерта. След това извършителят се укриваше, но бе открит и задържан на следващия ден в София.

Никола Райчев беше арестуван за 72 часа с прокурорско постановление, но този срок изтече и затова съдът гледа искането на прокуратурата за налагането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Разследването на убийството продължава.

Днес в църквата "Света Богородица" е поклонението пред убития Ангел. Преди опелото приятелите му организират мотошествие, което ще премине през Пазарджик. Близки и приятели пред съдебната палата и залата по време на заседанието няма да има, съобщиха в социалната мрежа  организаторите на мълчаливите бдения пред блока на починалия от нанесените смъртоносни рани младеж.

Още от Новини