Румен Спецов и заместниците му си разделили бонуси от 38 000 лева

Новини
© БГНЕС

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов и тримата му заместници са получили общо 38 200 лв. допълнителни възнаграждения за три месеца, съобщава „Сега“. По-рано стана ясно, че всички служители на агенцията общо за една година пък са взели рекордните 32 милиона лева допълнително към заплатите си. Информацията за бонусите на ръководството на НАП са посочени в отговор на министъра на финансите Асен Василев до депутата от ГЕРБ Христо Гаджев.

„Сумата е обща за тримата, но имайки предвид, че ръководителят взима най-голяма заплата, можем да предположим, че за него ще е около 60% от сумата. Нека бъдат така добри и коректни да публикуват критериите, по които се определят тези възнаграждения, и да ли са по правилата и за останалите служители на НАП“, коментира Гаджев пред БТВ.

От НАП продължават да отказват да уточнят конкретните получени суми от шефа Румен Спецов с обяснението, че са вид лични данни, защитени от закона. „Допълнителното възнаграждение за постигнати резултати се определя въз основа на поставена оценка на структурните звена и на индивидуална оценка на служителите. Оценките се извършват от определени оценяващи ръководители и се контролират от ръководители на по-високо ниво“, обясняват от там.

Информацията за бонусите в НАП бе най-напред разпространена от „Боец“.

Източник: Zashtoto.com

Още от Новини