Илияна Йотова: Новото НС ще бъде свикано вероятно следващата седмица

Новини
© БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че трябва да бъде намерена възможност за съставяне на правителство след проведените предсрочни парламентарни избори на 2-ри октомври. 

По думите ѝ съгласно сроковете в Конституцията президентът Румен Радев ще прецени кога да свика Народното събрание и че вероятно това ще стане следващата седмица.

Относно разпространената вчера позиция, че държавният глава не се присъединява към пълния текст на декларацията, приета от някои държави в Източна Европа, по отношение на членството на Украйна в НАТО, Йотова коментира:

"Няма да говоря от името на президента. Моето лично мнение е – още в самото начало сме изразили още 2008 година с декларацията, че един ден Украйна ще бъде част от евро-атлантическия алианс. Не приемам такъв сериозен въпрос да се решава от една група държави в ЕС. Винаги съм била против политиката на груповщината в рамките на ЕС".

Вицепрезидентът участва в церемонията по връчване на наградите в десетото издание на националния конкурс "Кмет на годината".

Още от Новини