Калоян Паргов отбеляза хеттрик след като бе наказан от Нинова

Новини

В събота младежкият председател на БСП – София Габриел Вълков беше избран начело на националното Младежко обединения в БСП. Младите социалисти му гласуваха доверие да ги води в следващите две години и той победи с голяма преднина от 163 гласа. Опонентът на Вълков, който беше и кандидат на Корнелия Нинова - Станислав Стоенчев получи 106 гласа. Младата надежда на лидерката на БСП е член на Изпълнителното ѝ бюро и на целия апаратен потенциал, който е останал на "Позитано" 20, който даде всичко от себе си за победата на общинския съветник от Сопот.

Изборът на Габриел Вълков за младежки председател в БСП е поредната победа, която инкасират вътрешната опозиция в партията и лично Калоян Паргов. Младежката организация от години е барометър за процесите в Столетницата. За Паргов всеки изминал месец, след като през февруари националното ръководство му наложи наказание да не заема партийни постове една година, е белязан от кадрови успех на партийния фронт.

През март безпроблемно начело на БСП – София застана неговият заместник Иван Таков и така без сътресения и консолидирана Софийската организация продължи напред. Пред април опозиционният кандидат и фаворит на Паргов за председател на женското обединения в БСП – София Мадлен Стоянова спечели от раз. Това стана, въпреки че дългогодишната председателка и близка приятелка на Нинова Таня Найденова открито лобираше за други две кандидатки. Стоянова спечели тайния вот още на първи тур.

През май може да се каже, че експредседателят  на БСП – София направи хеттрик с избора на Габриел Вълков за национален младежки председател. Младият социалист дълго време работи в екип с Паргов и в последните няколко предизборни кампании бе в щаба на Софийската организация на партията.

Така става ясно, че Калоян Паргов освен, че не е загубил влиянието си в София, авторитетът му се простира и на националния партиен терен в БСП.

Още от Новини