Външно потвърди: Трима българи са загинали при катастрофата с хеликоптер в Кот Д’Ивоар

Новини
© МВнР

Потвърдено е, че при катастрофата с военен хеликоптер Ми-24 на 10 септември 2021 г. в Кот Д’Ивоар са загинали трима български граждани. Информацията е получена чрез посолството ни в Нигерия по неофициални канали. Близките на нашите сънародници са уведомени, а от външно министерство изказват своите най-искрени съболезнования към семействата и близките на загиналите и остават в готовност да окажат необходимото съдействие.

Посолството ни в Нигерия е в контакт с властите на Кот Д’Ивоар, които разследват катастрофата, като продължава да очаква от тях официално потвърждение за загинали при инцидента български граждани. Припомняме, че българските власти поискаха официална информация след като в медиите излезе информация за трагедията.

По данни на Генералния щаб на армията на Кот ДИвоар хеликоптерът Ми-24 е изчезнал в 2.00 часа през нощта 9 срещу 10 септември. На борда на машината е имало петима души и всички са загинали. Местни хора от региона са съобщили пред АФП, че са чули много силен шум, наподобяващ експлозия. Вертолетът е изпълнявал разузнавателна мисия в граничния район на север с Мали и Буркина Фасо. 

Още от Новини