Борисов за скъпия бензин: По 300 млн. лв. ви крадат на месец вече една година

Новини

От всеки литър бензин се краде над лев, 300 милиона ви крадат на месец. Вече една година, представяте ли си колко сте ограбени? Това изчисление направи бившият премиер Бойко Борисов на среща с актива на неговата партия ГЕРБ в Монтана.

„Искам тези млади хора, като се замислят, да видят защо горивото е толкова скъпо. Рафинерията е руска, работи на ишлеме. И всичко по документи се изнася от България и не се плаща данък. А след това с влакове през Сърбия влиза обратно в България.

Само задавам въпроси, опровергайте ни, че не е на ишлеме и не се изнася от България. Ако ГЕРБ управляваше горивото щеше да е на максимумът, на който беше“, увери той. Бойко Борисов допълни, че ГЕРБ никога не би допуснал сегашната криза и високи цени. „Кирил Петков казва: „Привнесена е инфлацията“. Питам – откъде ти е привнесена? Кой ти я привнесе?

Олиото 6,70 лева – а ти си на второ място в Европа по производство на слънчоглед. Как ще ти „привнесат“ инфлация, като слънчогледът ти е в България?“, попита той. Борисов посочи, че управляващите говорят само за постове и пари.

„За нищо друго. Кой на кого и как да даде и вземе. Добре, че беше този вот, за да се разбере, че всичко е било заради пари“, каза още той.

По думите му коалицията сама се е свалила заради корупция и не даване на пари на едни или други да ги откраднат. Той обърна внимание на твърденията на Корнелия Нинова, че президентът Румен Радев е искал да бъде премиер в сянка, а Кирил Петков да е лицето на властта.

„Ако сте знаели за такава подготвяна корупция, защо не сте говорили за нея? Всички сте в кюпа.“, продължи с критиките си Борисов.

Още от Новини