Любомир Спасов дължи над 20 000 лева на болница „Лозенец“

Новини

Бившият шеф на болница „Лозенец“ доц. Любомир Спасов, който вече близо 2 години не управлява болничното заведение, продължава да използва базата на болницата като своя собственост и бащиния. След като преди 2 седмици ви разкрихме тайния апартамент от 500 квадрата на Спасов на последния етаж, точно над операционните зали, сега ще разгледаме още един сигнал на наши читатели – как Любомир Спасов използва паркинга на болницата за … личен гараж.

 

Спасов, който остана зам.-декан на Медицинския факултет, а сега има амбиции и да го оглави, е паркирал в абсолютно нарушение на правилниците и разпоредбите на ръководството на болница „Лозенец“ в момента, един от личните си автомобили и заема място за нуждаещите се пациенти на лечебното заведение. Видно от снимките, возилото „Мицубиши Галант“, определено не е в движение, няма „Гражданска отговорност“, но е с платен данък и не е спряно от движение. Поне това показват справките ни в „Пътна полиция“ и в „Гаранционния фонд“.

Платеният паркинг на болница „Лозенец“ функционира от средата на месец август 2022 година, като автомобилът на Спасов е бил вече на паркомястото. В ценоразписа на болницата има установен престой на „пациент на стационарно лечение“ - 15 лв/ден, но доктор Любомир Спасов не е пациент на болницата. Не е и служител и така трябва да плаща по 3 лв. на час, пак според утвърдената тарифа.

Простата сметка показва, че от 15.08.2022 до 31.05. 2023 автомобилът е престоял на паркинга точно 6936 часа. Умножено по 3 лв/час, като за всеки един обикновен гражданин на Република България (какъвто е и доктор Спасов), той дължи сумата от 20 808 лева.

  

Или може би за Любомир Спасов законите и наредбите не важат? Така както и в случая с частния му апартамент в държавната болница?

Още от Новини