Елизабет II влезе за кратко в болница

Европа
© ЕПА/БГНЕС

Британската кралица е прекарала предната нощ в болница, след като отмени посещението си в Северна Ирландия, съобщиха от Бъкингамския дворец.

Говорител на монарха заяви, че следвайки медицински съвет да си почине няколко дни, Елизабет Втора е посетила болница в сряда следобед за някои изследвания и прекарала нощта там, но в четвъртък на обяд се е върнала в двореца "Уиндзор" и е в дорбо разположение на духа.

Във вторник вечерта кралицата присъства на събитие в двореца "Уиндзор", където е била забелязана редом до сина ѝ принц Чралз и внука ѝ принц Уилям, както и премиера Борис Джонсън. Тя се е ръкувала на приема също с Бил Гейтс и специалния американски пратеник по въпросите на климата Джон Кери.

Елизабет Втора е била чута да казва, че е много разочарована, че се отменя пътуването ѝ до Северна Ирландия, но се надява в най-скоро време да посети провинцията.

Кореспондентът на "Скай нюз" по въпроси на монархията Рианан Милс заяви, че Бъкингамският дворец е дал ясно да се разбере, че кралицата следва съветите на дворцовия екип лекари и че не е изненадващо, че е била посъветвана да си почине, защото последните две седмици са били доста натоварени, особено като се има предвид, че Елизабет Втора е на 95 години.

Още от Европа