Прокопиев трогателно: Либералната ДПС трябва да подкрепя либералните „Капитал” и „Дневник”

Новини

„Ако някой в тези 10-11 години, докато държавата наистина се завладяваше и нейните институции бяха превзети за частните интереси на малка група хора на власт, ако някой се е противопоставял със средствата, които има - средствата на журналистиката, то това бяха именно журналистите от „Капитал” и „Дневник”, обяви той. Скандалът „Автомагистрали” започна от разследване на „Капитал”. Прочутите „инхаус” възлагания и скандала с Банката за развитие също бяха разследвани изключително подробно”, похвали се сам Прокопиев.

„Реагирах, защото мисля, че от една либерална партия, каквато е на книга ДПС, към една либерална медийна група, каквато на практика е нашата медийна група, би трябвало да има само подкрепа. Тя трябва да бъде такава, каквато получаваме от АЛДЕ на ниво Европа, защото те и Алиансът на европейските либерали са най-големият защитник на свободата на словото и на личните права на гражданите в ЕС. Това очакваме от ДПС, а не такава груба атака и с лъжи и манипулации”, категоричен бе той.

По думите му, когато властта има някакъв проблем, тя търси елементарна симетрия, за да го прехвърли на друго място.

„В продължение на над 10 г., жертвайки практически изцяло моя бизнес интерес, бях подложен на цялата държавна репресивна машина. В крайна сметка ме оправдаха, защото всички обвинения и атаки бяха напълно измислени. Тяхната цел беше да бъде оказан натиск и да бъде унищожена медийната група на „Капитал” и „Дневник”, посочи още той. 

 

Още от Новини