Областният управител на Хасково е депозирал оставка заради разследване за корупция

Новини

Областният управител на Хасково Минко Ангелов е в отпуск и е депозирал оставката. Това съобщи от парламентарната трибуна служебният премиер Гълъб Донев в отговор на въпрос на народния представител от БСП Смиляна Нитова за сигнал за корупция и покровителстване на канал за контрабанда на парфюми. 

Донев каза още, че тече разследване  от ДАНС, Прокуратурата, МВР , което ще установи дали сигналът за корупция е основателен.

 "Морално и почтено е да си депозирам оставката като областен управител, докато приключат проверките на отговорните институции въпреки това, че изнесената информация е пасквил съшит с бели конци и опит за омаскаряване с цел дискредитирането ми като борец за законност и справедливост", пише Минко Ангелов на стената си във фейсбук. Той отказа коментар пред журналисти, но в социалната мрежа допълва: "Аз съм в отпуск, за да няма съмнение, че оказвам контрол върху проверката на компетентните органи. Искрено вярвам в безпристрастността и независимостта им и в професионализма на извършваните от тях действия. Аз съм с чиста репутация и няма от какво да се притеснявам, защото винаги съм бил честен пред съвестта си. През целия си житейски път винаги съм се водил от мотива да се развивам експертно като почтена личност и добър професионалист. Всяко мое действие е било съобразно законовите норми. Като активен гражданин и публична личност винаги съм се борил срещу корупцията, трафика и контрабандата през границата и именно в тази връзка е продиктувана клеветническата кампания, която се води срещу мен. Като представляващ институцията Областна администрация-Хасково и положил клетва като областен управител на Хасково винаги съм работил, спазвайки законите на страната и в интерес на българските граждани.

За клеветническата кампания организирана срещу мен ще защитя правата си по съдебен път. Искрено вярвам в безпристрастността и прозрачността на правораздавателните органи. Вярвам, че справедливостта ще възтържествува и ще докажа правотата си".

Още от Новини