Президентът: България работи за решения в енергетиката, които да гарантират независимост и сигурност

Новини
© Президентството

България работи за дългосрочни и устойчиви решения в енергетиката, които да гарантират независимост и сигурност на страната и устойчивост при нови енергийни кризи. Това заяви президентът Румен Радев на среща с ръководството на френската компания „Фраматом“. В срещата участва и служебният министър на енергетиката Росен Христов.

 

"Постигането на енергийна диверсификация е ключов приоритет за страната ни", посочи президентът и открои амбициите на България за разширяване на сътрудничеството с доказани компании в областта на ядрената енергетика, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава подчерта също така, че партньорствата в тази сфера ще се градят на прозрачни отношения, на принципите на безопасност и надеждност, следва да са на конкурентна основа и в пълно съответствие с европейските правила и изискванията на българската Агенция за ядрено регулиране.


Изпълнителният директор на „Фраматом“ Бернар Фонтана изрази готовността на френската компания да разшири партньорството си с България в областта на ядрената енергетика за реализацията на взаимноизгодни проекти.

Още от Новини