Антиваксърите се хвалят с видео в интернет след нападението над медиците във Варна (видео)

Новини
© Радио Варна

Антиваксърите от Варна се хвалят във видео в мрежата как отиват да тормозят медиците в изнесения пункт в Морската градина вчера. Пред „камерата“ се представят трима. Единият е адвокат Николов, с него са две жени от „Комитет за Спасение“ – Варна. Едната от тях споделя, че не са спали от вълнение и ще бъде „голяма забава“ като отидат до мобилния пункт и изискат документите за ваксините. Те искали да питат защо пунктът бил в линейка, защо на децата и възрастните се слагали еднакви дози и изразяват надежда „да затворят пункта".

Мъжът зад кадър показва чакащите на опашка и пита дали лекарите имат разрешително за употреба на партидата ваксини и кой е номерът. Работещите в пункта се обаждат на главния лекар, за да разясни ситуацията. Видимо недоволен от отговора обаче мъжът зад кадър повишава тон и започва да обяснява как в пункта се поставят препарати без разрешително и как това е „престъпление“.

Видеото ТУК

Вдига скандал и заявява, че ще обади на тел. 112, за да дойде полиция и да закрие пункта. Полицията идва, като вместо да изгони антиваксърите, приканва медиците да напуснат и да не поставят ваксини. Това дава основателен повод на антиваксърите да разпространяват фалшивите си новини, че ваксините са „опасни“. Дори се хвалят, че благодарение на тях са задържали лицата, поставящи ваксини, т.е. медицинските лица. Полицаите изискват документи от медиците, неясно по какви причини.

Антиваксърите дори обясняват, че ще пуснат жалба в МВР и прокуратурата. По-скандалното е, че полицаите заявяват, че ще правят опис и ще се провери с какво се имунизират хората в мобилните пунктове.  

Още от Новини