Красен Кралев: Дъщерята на Антон Кутев, член на УС на НМФ, също получава финансиране

Новини

Бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев отговори на обвиненията на служебния министър Андрей Кузманов и на говорителя на МС Антон Кутев. По-рано днес двамата обвиниха предишното ръководство на министерството в раздаване на проекти за милиони на избрани НПО-та.

Дъщерята на Антон Кутев, член на УС на НМФ, също получава финансиране. Имаме входящ номер от 2020 г.“, отговори Красен Кралев на брифинг в Русе.

Той даде разяснение за Националната програма за изпълнение на младежки дейности, за която говориха Кузманов и Кутев. Кралев бе категоричен, че програмата една от най-успешните и затова е подложена на атака.

Благодарение на нея се стига ефективно до уязвими групи, осъществява се и превенция на социалното изключване, повишаване на гражданската активност на младите хора“, допълни той. „Настоявах програмата да премине от Министерство на финансите към Министерството на младежта и спорта, за да можем да работим за благополучието на младежите чрез активно включване на спортни дейности. Планът на програмата беше одобрен през 2016 г., но изпълнението и изготвянето на критерии започна през 2017 г. - по време на първото служебното правителство на президента Радев“, уточни доскорошният министър.

Кралев отправи тежки критики към маниера, който е наложен в ММС след смяната на властта.

5 души са разпитвани от Антон Кутев в ММС. Какво търси Антон Кутев да рови по кашоните в спортното министерство? При предишния служебен кабинет изнесоха половината документи на министерството и не намериха нищо, защото няма нередности. И сега няма да намерят. Главният секретар задърпа директорите да си подават оставката в знак на вярност към служебния кабинет! Така ли се управлява – чрез страх“, попита Красен Кралев.
По думите му Петър Коларов – 
човек, който беше конкретно посочен от Кузманов и Кутев, е участвал само в едно сдружение. Това било установено след бърза проверка.

Може да има различни хора с различни ЕГН-та“, каза още бившият спортният министър.

Дъщерята на Антон Кутев- Мина Кутева е спечелила проект с входящ номер 41-00-134/18.06.2020 с наименование „Национална младежка академия“ на Сдружение „Национален младежки форум“, гр. София, който е бил класиран за сумата от 14 696 лв., твърдят източници от министерството. Т.нар. Национален младежки форум (НМФ) се ръководи от дъщерята на Антон Кутев – Мина Кутeва, и неофициално се известно и като „Тайното БСП младежи“. Небезизвестен факт, според започнати, е че семейство Кутеви отдавна имат афинитет и фиксация към Министерство на младежта и спорта.
Припомняме, че през 2018 г. ГЕРБ заподозря
ха, че БСП и в частност дъщерята на Антон Кутев – Мина, имат общо с направените внушения около младежката европейска среща в София. 

Източник: Тribune.bg

Още от Новини