Атанас Атанасов: Причина са освобождаването ми са дългата ръка на "Кремъл" и един обвиняем бизнесмен

Новини
© БГНЕС

„Основна причина за отстраняването ми е дългата ръка на "Кремъл". Основна причина е и координацията с един известен бизнесмен с много обвинения. От седмици сме свидетели на висши форми на популизъм и демагогия. Мотивите за моето освобождаване категорично не отговарят на истината“, заяви Атанасов пред журналисти.

По думите му в момента се намираме в една ситуация, в която правомощията на президента се припокриват с тези на назначения от него служебен кабинет.

„Включително Конституцията в много случаи бива нарушена. Президентството е най-сивата зона в нашата Конституция, тъй като не подлежат на контрол. Затова и не мога да потърся своите права“, заяви той.

Атанасов се обърна към „всички тези, които през изминалите седмици са имали наглостта да обвиняват него и ръководителите на други служби за това, че са престъпници, предатели“.

„Аз от 27 години работя за България, работил съм за много правителства. Това на г-н Борисов беше просто поредното, бих ги посъветвал да се съобразяват с обвиненията - човекът със специфичния син поглед, който е юрист, а, за съжаление, и преподавател – да не използва толкова безразборно определенията“, каза вече бившият шеф на ДАР.

Още от Новини