Проектоправителството ще бъде представено вероятно до края на седмицата

Новини
© БГНЕС

До края на седмицата вероятно ще има готов състав на правителство, излъчено от "Има такъв народ". Това прогнозира пред журналисти депутатът от партията на Слави Трифонов Радостин Василев:
 
"Предполагам, че до края на седмицата би трябвало да има. Сигурно сме готови. Знаете, че нашия политически кабинет не го консултираме с други. Ние го предлагаме! Eдинствено политиките споделяме на партиите в НС. Който реши - подкрепя, който не реши - не подкрепя. Така е най-справедливо. Тук не говорим за коалиции, нито говорим за някакъв порцион, раздаване на постове или преговори за политически позиции".
 
По-рано днес се проведоха експертни разговори по приоритети в областите  "Правосъдие" и "Социална и бюджетна политика". На срещата е обсъден вариант за предсрочно прекратяване на мандата на Висшия съдебен съвет, обяви депутатът от "Демократична България" Атанас Славов.
 
Започналите днес разговори по работни групи са продължение на проведените в края на миналата седмица първи консултации на ръководно ниво в търсене на подкрепа за бъдещ кабинет. По покана на партия "Има такъв народ", в тези консултации участваха всички парламентарни формации без ГЕРБ/СДС.
Източник: БНР

Още от Новини