СЕНЗАЦИОННИ РАЗКРИТИЯ: Вижте как изглежда подземната част на бункера на Путин

Свят

Схеми и чертежи на подземната част на двореца на Путин в курорта Геленджик на брега на Черно море в Краснодарския край в Русия, се появиха в медиите. Данните бяха публикувани от изданието The Business Insider на 17 май.

По информация на журналистите документите са били публикувани на сайта от проектната компания, като пример за изпълнена работа в началото на 2010-те години. Чертежите са били със свободен достъп поне до 2016 година.

Документите са били публикувани на сайта на проектната компания, обектът се е наричал комплекс от подземни съоръжения за пансион в град Геленджик, Краснодарски край.

Плановете показват два сложни тунела, преминаващи под дворцовия комплекс. Дворецът и подземните съоръжения са съединени с асансьор, който се спуска на дълбочина 50 м.

Тунелите са добре укрепени и в тях има всичко необходимо за живеене – достатъчно количество прясна вода, вентилация, мрежа от кабели, за да се поддържа жизнеспособността на VIP – персоните в продължение на няколко дни или седмици.

Тунелите са разположени на няколко нива. Те са дълги между 40 и 60 м и широки 6 м, като по този начин създават огромно потенциално пространство за живеене, което е защитено от взрив. Според инж.

Тадеуш Габришевский, който се занимава с отбранителни съоръжения, мрежата от тунели е създадена за живеене за продължително време.

„Тази тунелна система има всичко, свързано с безопасността. Тук има противопожарна система. Има вода, канализация. Това е предназначено, за да може някой да оцелее или избяга“, коментира Габришевский.

Според него това може да е резервна система за дворцовия комплекс. Така че тунелите не са просто аварийни изходи, вероятно те са нещо като „авариен гръбначен стълб“ за целия дворцов комплекс.

На 19 януари 2021 година Фондът за борба с корупцията на Алексей Навални публикува видео за разкошния дворец на Путин в Геленджик, курортен-град в Краснодарския край на Черноморското крайбрежие на РФ.

По информация на Навални грамадното имение е с размер на 39 княжества Монако – държава в държавата. В самия дворец има стая за стрийптиз, игрална зала, баня с фотьойли, подземна зала за хокей на лед.

Територията около двореца се охранява от 4 КПП-та, висока ограда и естествена преграда в лицето на стръмна брегова линия. В района е забранен достъпът на плавателни съдове и дронове.

 

pik.bg

Още от Свят