Ниагарският водопад - като българския трибагреник

Свят
© Фейсбук на МВнР

Точно в 5 часа тази сутрин Ниагарският водопад беше оцветен в бяло, зелено и червено по повод Националния празник на България. Стотици наблюдаваха тази невероятна гледка на място, а в интернет те бяха хиляди от цял свят. Организатор на събитието бе генералното консулство на България в Торонто, с подкрепата на посолството на Република България в Канада.

"Повечето хора, които са се събрали тук сред нас са със сълзи на очи. Виждаме и българското знаме, което се развява пред ниагарския водопад, оцветен в българския трикольор. Честит празник", казаха пред БНР организаторите.

Ето част от отзивите в социалната мрежа Фейсбук:

"Това е прекрасна инициатива"

"Горд съм, че съм българин"

"Браво на организаторите"

"Благодарности за незабравимата емоция"

"Българи отвсякъде по света сме пред компютрите и сме единни!"

По повод националния празник емблематичната сграда на кметството във Ванкувър ще бъде озарена от преливащи нюанси на бяло, зелено и червено. Събитието може да бъде проследено пряко във Фейсбук страницата на МВнР, каза още Велислава Панова - генерален консул на България в Торонто.

"Ванкувър е на западния бряг на Канада, голям град с много горда и китна българска общност. Благодарение на тях и на нашите усилия, разбира се, ще грейне сградата на общината в центъра на Ванкувър, отново в преливащи цветове – бяло, зелено, червено, като ще се редуват бяло, зелено, червено", каза тя.

Инициативата ознаменува и важен юбилей - 55 години дипломатически отношения между България и Канада.

Още от Свят